Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Petrol Bayileri ve Petrol Ürünleri Tüketicileri Derneği (PETBAYDER) Başkanı Fatma Yarar, benzin ve motorinde tavan fiyat uygulamasını tenkit etti. Yarar,“Tavan fiyat tüketiciyi korumuyor, sektöre ve ekonomiye zarar veren bir yapıda.” dedi.

Yarar, şunları ifade etti:

“Tavan fiyat ile ilgili durum ortadadır. Burada fiyat ile ilgili tüm unsurlar tahlil edilerek, denge fiyatı ortaya konulmuş mudur? Yapılan açıklamalarda İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya’da uygulanan marjların ortalaması alınarak Türkiye marjlarının bununla uyumlu hale getirilmenin amaçlandığı belirtilmektedir. Uyum döneminde aşağıda soracağım soruların cevapları alınmış mıdır? Bu ülkelerde kaçak ve kayıt dışı petrol ticareti var mıdır? Bu ülkelerde vergi uygulamaları nasıldır? Bu ülkelerde kaçak ve kayıt dışılığı önlemek için bayilerin yasal yükümlülükleri ve katlandıkları maliyetler nedir? Bu ülkelerde self servis satışlar yapılırken minimum 10 eleman istihdam edilmesi gerekli midir? Bu ülkelerde marker uygulamaları ve bunların bayilere yansıtılan maliyetleri var mıdır? Bu ülkelerde adli olaylar olmasın diye akaryakıt istasyonlarında güvenlik elemanı var mıdır? Bu ülkelerde yakıt almadan bedelsiz hizmet almak mümkün müdür? Türkiye ile hem ekonomik hem sosyal olarak ortak yanları bulunmayan bu ülkelerin kar marjları, nasıl bizim kar marjlarımızı belirler? Ülkemizin denge fiyatı ile Avrupa ülkelerinin denge fiyatı ayrıdır. Sosyal ve ekonomik olarak zarar görmemek için tavan fiyatın denge fiyatına denk veya geçkin olması gerekmektedir.

EPDK’nın tavan fiyat belirleyebilmesi için rekabeti engelleme ve sınırlama amacı taşıyan anlaşma veya eylemler olmalıdır. Söz konusu maddenin geçerliliğini haklı gören hiçbir bulgu yoktur. EPDK bu uygulaması ile kar marjlarının yanında marj paylaşımını da belirlemiştir. Halbuki bayilik sözleşmesi esnasında marj anlaşması yaparak yüzde 95’lere varan payları alıp, tüketiciye indirimli akaryakıt sunan bayiler ve müşterileriler ciddi zarar görmüştür. EPDK Başkanı Sayın Yılmaz’ın ‘dağıtım şirketleri içinde büyük meblağlı bayi transferinin akaryakıt fiyatları içine yedirilerek tüketiciye yansıtılması mümkün değildir’ beyanı müdahalenin nedenini açıklamıştır. Sayın Yılmaz’a hatırlatmalıyız ki her bayi transfer bedeli almaz. Bayilik anlaşmaları sırasında marj anlaşması yapılarak indirimli satışlarla gelir elde etmeyi hedefleyen bayi sayısı çoktur. Sayın Yılmaz, bayileri kast ederken sadece şehir merkezlerinde otomobillere mal ve hizmet sunan şirketleri kastetmiş, diğerlerini görmezden gelmiştir. EPDK, 150 bin bireyin istihdam edildiği; ülkemizin vergi gelirlerinin yüzde 13,5’ini karşılayan akaryakıt sektörünün temsilcilerinin tümünü görmek, dinlemek ve buna göre çare üretmek durumundadır. EPDK, bayilik anlaşmaları yapılırken, dağıtım şirketlerinin bayilere her ne ad altında olursa olsun herhangi bir ödeme yapılmasını engelleyici uygulamalara başvurarak, fiyatlarda bu maliyeti kaldırabilir.
Sektörün tüm aşamalarında katılımcıların, rekabetçi ortamda şeffaf ticaret yapabilmeleri, güçlü bir petrol sektörü inşa etmek hepimizin hedefidir. EPDK uygulamasının aksaklıkları ve haksızlıkları giderebilmesi ancak ve ancak sektör oyuncularının deneyimleri, katkıları ile mümkündür. Sektörün en önemli oyuncuları biz bayileriz. Tüketiciye hem hizmet hem ürün sunuyoruz. Yolcuların güvencesi olan, alışveriş, dinlenmek gibi gerekler için uğrak yer haline gelen, 365 gün yorulmadan çalışan biz bayilerin fikirleri alınmadan verilmiş bu karar; sektöre ve ülke ekonomisine zarar vermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘üst akılla değil, iç dinamikle sorunlar aşılmalıdır’. PETBAYDER olarak sektörümüzün kurumsallaşmasına yönelik uygulamaların tüm aşamalarında görev ve sorumluluk alabileceğimizi ve bundan büyük bir memnuniyet duyacağımızı bildiririz.”

Editör: TE Bilisim