Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek

Fabrikası Bursa’nın Mudanya ilçesinde kurulu bulunan Prysmian Group Türkiye, Mudanya’daki fabrikasında ürettiği 'Afumex N2XH-N2XH FE 180' tipi yangına karşı güvenli kabloları için dünyada ve Türkiye’de, İngiltere’den sertifika alan ilk Türk firması oldu.



Güvenlik ve yangına dayanıklılık testleri konularında uzman kuruluşlarından olan İngiliz Loss Prevention Certification Board (LPCB) kuruluşu, Prysmian Group Türkiye’nin yangına karşı güvenli kablo tipini sertifikalandırdı.



Son aldığı sertifikayla toplamda 4 ayrı kablo tipinde 191 adet Afumex kablonun LPCB’den belgelendirilme projesinin tamamlandığını ifade eden Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu; son sertifika kapsamında, kabloların alev geciktiricilik, alevin ilerlememesi, düşük duman yoğunluğu, yangın dayanımı ve halojenden arındırılmışlık olmak üzere 5 farklı performansının tek tek değerlendirildiğini söyledi. 2012 yılında Türk kablo sektörüne kazandırdıkları ‘Dikkat! Her kablo aynı değildir’ girişimiyle ilgili çalışmaların farklı alanlarda durmaksızın devam ettiğine vurgu yapan Aydoğdu, “Prysmian Group Türkiye olarak, ilk kez 1998 yılında ürettiğimiz ve Türkiye’de de bir ilk olan, yangına karşı güvenli kablo AFUMEX NHXMH kablo için 2013 yılında bu sertifikayı alarak; Türk kablo sektöründe bir ilki gerçekleştirmiştik. Son olarak aldığımız bu yeni LCPB sertifikası ile güvenliğe ne kadar önem verdiğimizi, bir kere daha kanıtlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.



PRYSMİAN, REDBOOK’TA



Bu arada, çalışmaları kapsamında, iki defa LPCB’nin merkezi olan İngiltere’de toplantılara katıldıklarını ifade eden Ar-Ge Müdürü Zekeriya Şirin ise LPCB tarafından 3 defa ISO denetiminden geçtiklerini, son alınan sertifikayla artık LPCB’nin düzenli olarak yayımladığı ‘onaylanmış’ sertifikalı üreticiler listesi olan ‘Redbook’ta yer alacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim