Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Tüm Radyo Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkanı Vedat Gündoğan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’nun kestiği para cezalarının yerel kanalların belini büktüğünü söyledi. Cezaların kanalları maaş veremez, iş yapamaz duruma getirdiğini belirten Vedat Gündoğan, yerel medya kuruluşlarının Başbakan Tayyip Erdoğan’dan destek beklediğini kaydetti.

Gündoğan, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, RTÜK’ün kestiği para cezalarının iptali için yargıya başvuruda bulunduklarını aktarırken, “Yapılan muhakeme sonucunda davanın yerinde görülerek, RTÜK’ün aldığı kararın iptaline karar verilmesi durumunda bütün yayıncı kuruluşlar bundan yararlanarak ödemiş oldukları idari para cezasını geri alabilecekler.” dedi. Yayıncıları rahatlatacak bir karar alınmasını önemli olduğuna vurgu yapan Gündoğan, şöyle devam etti:

“Anadolu’nun boynu bükük, fedakâr, cefakâr ülke kalkınmasına her anlamda katkı sağlayan yerel medya, cezalarla yayın yapamaz duruma düşürülemez. Kamu ve toplumun tüm kesimlerinin yerel medyaya destek vermesi gerekir. Anadolu’da yayıncılarımız telif ödeme konusunda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı açılan ceza davalarında sadece maddi cezalar değil, hürriyeti kısıtlayıcı cezalar alıyorlar. Bütün bu sıkıntılarımız yetmiyormuş gibi Üst Kurul beyanlarını belirlenen tarihte gönderemeyen yayıncılarımıza cezalar veriliyor. Düşünün, yayıncı kuruluş RTÜK’e yatırması gereken ticari iletişim gelirini, yatırmış ama belirlenen takvimde beyannamesini gönderemediği için maddi para cezasına çarptırılıyor. Biz, Sayın Başbakanımız dâhil tüm sorumlulardan özellikle sivil inisiyatifin can damarı olan, yerel medyanın yaşadığı sıkıntılar için destek bekliyoruz.”

6353 sayılı kanun gereği medya kuruluşları, her takvim ayı içinde elde ettikleri ticari iletişim gelirlerini şekil ve içeriğiyle verilme usul ve esasları RTÜK tarafından belirlenen beyanname ile beyan etme durumunda. Bu kurala uymayan televizyon kuruluşları hakkında 5 bin lira, radyo kuruluşları hakkında ise 2 bin 500 lira olmak üzere idari para cezası kesiliyor.

Editör: TE Bilisim