BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Otomotiv devi Renault’ta çalışan yaklaşık 5 bin işçinin sendika ile yaşadıkları maaş artışları sorunu sebebiyle dün gece başlattıkları eylem sürüyor. Dün gece 00.00 vardiyası için fabrikaya gelen işçiler içeri girmemiş, çalışan işçiler de dışarı çıkmamıştı. Sabah 08.00 vardiyası için gelen işçilerin ardından öğleden sonra 16.00 vardiyası işçileri de fabrikaya girmedi.

Fabrika bahçesinde bekleyen işçiler saat 14.00’da fabrika yönetimi tarafından yapılacağı belirtilen açıklama da gelmeyince hayal kırıklığına uğradı. Ancak saat 16.30 sıralarında işçilerden Erhan İmralı fabrika yönetimi tarafından görüşmeye çağrıldıklarını duyurdu. İşçilere seslenen İmralı, yönetimin ek protokol imzalamak üzere kendilerini görüşmeye çağırdığını belirterek 6 kişi olarak içeri girip görüşeceklerini duyurdu. İmralı görüşmenin sonuçlarını çıkışta açıklamayacaklarını kaydetti.

Bu arada işçilerin yarın fabrika bahçesine çadır kuracağın da gelen bilgiler arasında.


Editör: TE Bilisim