Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı Rona Yırcalı, tecrübe ile gençlerin enerjisini her zaman bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi. Yırcalı, "Her dönem yapılan meclis üyeleri seçimlerinde meclisin yaklaşık yüzde 50'si değişiyor. Ayrıca meclis üyelerinin yaş seviyesi gittikçe düştüyor. Bunun böyle olmasını istiyoruz. Yalnız son zamanlarda değil, senelerden beri her dönemde değişime, ileri gitmeye ve yeniliğe açık olduk." dedi.

BSO'nın 2013 yılı ilk meclis toplantısı Başkanı Ahmet Kula ve Meclis Başkanı Rona Yırcalı'nın başkanlığında yapıldı. Toplantının başında 2012 yılı mali raporu okundu. Daha sonra BSO Başkanı Kula, 2009-2013 yıllarını değerlendiren bir sunum yaptı. Kula, bu süre içinde Balıkesir'de görev yapan 3 vali, 2 belediye başkanı ve 2 emniyet müdürünü ağırladıklarını söyledi. BSO'nın 4 yılda toplam 198 yönetim kurulu toplantısı düzenlediğini anlatan Kula, görev nedeniyle sadece bunların 18'ine iştirak edemediğini bildirdi.

BSO Meclis Başkanı Yırcalı ise konuşmasında önümüzdeki ay yapılması planlanan ancak Bakanlar Kurulu kararıyla mayıs ayına ertelenen oda ve borsa seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Balıkesir ve Türkiye'de faaliyet gösteren 365 oda ve borsanın önümüzdeki 6 ay içinde yeni başkan ve üyelerini seçeceğini belirten Yırcalı, "Bundan biz gurur duyuyoruz. Bu dönem hem Balıkesir Sanayi Odası (BSO)'da hem de Balıkesir Ticaret Odası (BTO)'nda iki gurup vazife alabilmek için yarışacak. Önümüzdeki aylarda yapılması planlanan seçimler bir kaç ay daha uzadı. Bu durum nedeniyle iki bakımdan memnunuz. BTO'nın başkanlığına BSO'nın yönetim kurulu üyesi olan genç bir arkadaşımız aday olarak yola çıktı. Biz sanayi odası olarak böyle imkânları yetiştirmek ve bunu kamu vazifesi olarak sunulmuş olmasından memnunuz. Bunun yanında şimdi vazifede olan BTO'nın başkan ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız da kendi görüşlerini öne sürerek çalışma yapmaktadırlar. Her ikisine de başarılı ve çalışmalarının hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

BSO'nda iki grubun yeni yönetim için çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Rona Yırcalı, "Meclis üyesi arkadaşımız İsmail Uğur, BSO'nda başkanlık yapmak ve burada vazife almak için yola çıktı. Böyle bir genç arkadaşımızın vazife almak için yola çıkmasından memnunuz. Bana ve Ahmet Kula beye rakip olarak çıkmasını bir tarafa bırakarak, bugün BSO'nın Meclis Başkanı ve bu odayı kurmuş birisi olarak bundan iftihar ettiğimi söylemek istiyorum. Arkadaşımıza meclis üyesi olarak vazife verdik. Birçok genç arkadaşımıza olduğu gibi kendisine de yön verdik, yol verdik. Şimdi de daha yüksek vazifelere talip olması gayet normal. Bu çatı altındaki her arkadaşımızın hakkı olduğu gibi o arkadaşımızın da hakkıdır." diye konuştu.

"ÜYELERİMİZİN YAŞ SEVİYESİ DÜŞÜYOR"

Tecrübe ile gençlerin enerjisini her zaman bir araya getirmeye çalıştıklarına dikkat çeken BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı, her dönem yapılan meclis üyeleri seçimlerinde meclisin yüzde 50'sinin değiştirildiğini vurguladı. "Odaya yön veren insanlar olarak buna ağırlık verdik." diyen Rona Yırcalı, meclis üyelerinin yaş seviyesi gittikçe düştüğüne işaret etti. Bunun böyle olmasını istediklerini aktaran Yırcalı, yalnız son zamanlarda değil senelerden beri her dönemde değişime, ileri gitmeye ve yeniliğe açık olduklarını savundu.

Seçim sürecinde izlenecek yol hakkında uyarıda bulunan Rona Yırcalı, şöyle devam etti: "Yalnız şuna dikkat etmemiz lazım. Bir hedefe ulaşmak için müesseseleri, şahsım ve diğer oda başkanları olmak üzere odaların maddi ve manevi şahsiyetlerini kötüleyici karalayıcı girişimler ve sözlerde bulunmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bunlar bizim gibi insanların üzerinde durmaz. Bunlar deryanın üzerindeki çöpler gibidir. En ufak bir rüzgârda bunlar dağılır gider. Ancak sözler kalabilir. Biz baştan yola çıkarken, üç başkan arkadaşımızla bir deklarasyon yayınladık. Yaklaşan seçimlere siyasetin bulaşmasını istemedik. Bunda yine ısrarcıyız, gene bunun doğru olduğunu düşünüyoruz. Bunları söylerken İsmail arkadaşımızı hedef alarak söylemiyorum."

"Bu süreçteki gelişmeleri hep beraber izledik." diyen Rona Yırcalı, "Bundan sonraki görüşmelerde de bunları ifade etmek istiyorum. Bunun doğru olmadığını ifade etmek istedik. Gelişmelerde bunun iyi ve doğru olmadığını bize gösterdi. Yalnız kamuoyundaki tesirleri anlamında bunu söylemedik. TOBB'nin kanununa dayalı olarak çıkarılan seçim yönetmeliğinin 43. Maddesi de siyasi parti, sendika ve bu gibi kuruluşların oda seçimlerinde faaliyet göstermemesini ön görmektedir. İlgili arkadaşlarımız bunu muhakkak değerlendirirler. Dolayısıyla bu tür yaklaşımlarda ben ve arkadaşlarım bu gibi karalama ve hücumlara bugüne kadar cevap vermedik. Biz kendi yapacağımız çalışmalarla buna cevap vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Ama şahsi olarak yapılan yanlış hücumlara da seçimlerden önce ya da sonra hakkımızı arayacağız." dedi.

Odanın hizmetlerine bir engel konmamasını isteyen Rona Yırcalı, bu durumla zaman zaman karşılaştıklarını ileri sürdü. Yırcalı, "Balıkesir'e getirmek için harekete geçtiğimiz iki bakanımızın gelmesi bir yerde önlendi. Buraya Ulaştırma ve Maliye Bakanımız gelseydi bizlere bir faydası var mıydı? Ulaştırma Bakanım gelseydi Lojistik Köyümüz hakkında buraya yapılan yolun üst geçidin yarım kalması gibi konular ele alınsaydı fena mı olurdu. Bunda en çok valilerimiz hayıflandı. Bunları sizin değerlendirmenize bırakıyorum. Seçimler için süre uzadı. Bundan sonra yapılacak seçim çalışmaların daha seviyeli, şahıslardan uzak, hizmete dönük olması lazım. Ayrıca karalayıcı değil yükseltici yapılan hizmetleri değerlendirici ve seçilecek olan arkadaşlarının daha iyilerini yapmasını teşvik edici olmasını daha faydalı olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Rona Yırcalı ve Ahmet Kula, meclis, yönetim kurulu, meslek komite ve disiplin kurulu üyelerine teşekkür plaketi verdi.

Editör: TE Bilisim