Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Kremlin, Rus kamu şirketlerinin özelleştirilmesinin yabancı yatırımcılara açık olacağını ve Rusya’nın yeni yabancı yatırımcıları çekmekle ilgilendiğini duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Rusya her zaman yabancı yatırımcılara karşı ilgili olmuştur; Rusya pazarında çalışmaya devam edenlerle işbirliğine değer veriyoruz ve yeni yatırımların ülkeye gelmesiyle yakından ilgileniyoruz.” dedi.

Rus şirketlerinin özelleştirilmesinin yabancı yatırımcılara açık olup olmayacağının sorulması üzerine “Kesinlikle.” cevabını veren Peskov, aynı zamanda, farklı yöntemlerin de mümkün olduğunu ve bu yöntemlerin oranlarına karar verileceğini sözlerine ekledi.

Pazartesi günü Kremlin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantında kimsenin yabancı yatırımcıların yasaklanması gibi bir konuyu gündeme getirmediğini beliren Kremlin sözcüsü, “Kimse böyle söylemedi, ve aslında bu kesinlikle imkansız.” diye konuştu. Peskov, “Rusya her zaman yabancı yatırımlara açık bir ülke olmuştur ve öyle kalacaktır; Rusya yeni ortaklar çekmekle ilgilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim