Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Rusya’da faaliyet gösteren Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Türk iş dünyası temsilcilerinin yurtdışında dayanışma içinde faaliyet göstermesine davet etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Karaaslan, ikili ekonomi ilişkileri değerlendirdi. RTİB Başkanı, “Rusya ekonomisinin petrol ve doğalgaza bağlı olduğu için bazı sıkıntılar var. Kurla ilgili bir öngörü yok. Bunun da yatırımcı, iş dünyası üzerinde çok sıkıntıları var. Bunu atmamız lazım. Önümüzü göremiyoruz. Dolayısıyla ne yapacağız diye bir belirsizlik söz konusu. Tüm temennimiz bunların 2016 yılının ilk döneminin sonunda sona ermesi. Bunu umuyoruz. Ama petrol fiyatları üzerindeki oyunlar, Rusya’nın ekonomisinin önünü görmesinde engel oluyor. Biz de tedbirlerimizi ona göre alacağız. Ama Rusya önemli bir pazar. Rusya önümüzdeki 20 yılın en büyük pazarı. Ciddi yatırım çekecek ülkesi. Biz bununla ilgili hep yatırımcıya söylüyoruz: Şuanda tersten gitmek lazım. Farklı yatırım yapmak lazım. Yatırım maliyetleri düşmüş. Önümüzdeki yıllarda Rusya’nın önü tekrar açılacaktır. Rusya tekrar yatırımlar ve ekoniminin hareketliliği için dünyadaki yerini almaya devam edecek.” dedi.

Türk iş dünyasına da çağrıda bulunan Karaaslan, “Devlet eliyle her şey yapılmaz. Devletten beklenti içinde olmamak lazım. Rusya’da Türk iş dünyası bir aile oldu. Kendi aramızda dayanışma sağlayarak önemli konumda olmamız lazım. Buraya gelmek isteyen Türk iş dünyası temsilcilerine yardımcı olmamız gerekir. Her yıl Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda iş adamımız bizi ziyaret ediyor. Biz hepsini ağırlıyor ve yatırımlarla ilgili konuları onlarla görüşüyoruz. Evet bugün kriz var, ama bu da geçer.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim