Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Rusya’da faaliyet gösteren Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, oybirliği ile yeniden RTİB Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da The Ritz-Carlton Oteli salonunda yapılan RTİB 7. Olağan Genel Kurulu toplantısına, Türkiye Moskova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Elçi Müsteşarı Cenk Uraz, Kaluga Bölge Vali Yardımcısı Vladimir Potyomkin, RTİB Yönetim Kurulu üyeleri, üye Türk ve Rus işadamları katıldı. Toplantıda hazır bulunan yaklaşık 200 katılımcı, Ankara ve Fransa'nın başkenti Paris’te yapılan terör saldırıları ve Mısır’da bombayla düşürülen Rus yolcu uçağında hayatını kaybeden insanlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Elçi Müsteşarı Uraz toplantıda yaptığı konuşmada, RTİB’in ikili ekonomik ilişkilerin artmasında önemli katkı sağladığını vurguladı. Uraz, "RTİB’in Rusya pazarına açılmak isteyen Türk işadamlarını, Rusya’daki vergi, yatırım, gümrük mevzuatı gibi konularda ilgilendirmek, piyasaya giriş konusunda yönlendirmelerde bulunmak, işadamlarımızın Rus makamlarıyla temaslarında öncü platformada üstlenmek gibi çalışmalarda bulunarak yardımcı olmasını takdir ediyoruz. 2014 yılında ikili ticari hacmi 31 milyar dolar oldu. Ama şunu da vurgulamak lazım, ticaret dengesi Rusya’nın lehinedir. Diğer bir değişle Rusya 19 milyar dolarlık dış ticaret açığıyla Çin’in ardından en fazla dış ticaret açığı verdiğimiz ülke komundadır. Ticaret dengesinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Burada siz işadamlarına büyük görevler düşmekte. RTİB bu konuda zengin tecrübeye sahip." dedi.

RTİB BAŞKANI: EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Toplantıda yapılan oylamada Karaaslan oybirliği ile yeniden RTİB Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Karaaslan, RTİB üyelerine yaptığı teşekkür konuşmasında ekonomik ikili ilişkilerin geliştirilmesi için gelecek dönem için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Karaaslan konuşmasında şunları söyledi: "RTİB olarak bize bir vazife verilmiş. Bu emanet ve bunun hakkını vermek lazım. Geldiğimizde sözümüzü verdik ve sözümüzde de duracağız. Daha yapılacak çok işler var. Çünkü Türkiye-Rusya ekonomik ilişkileri hak ettiği yerde değil. Bunu hepimiz biliyoruz ve içimize sindirmemiz mümkün değil. Dolayısıyla RTİB iş yapacak. Ben teslim olmayı hiçbir zaman sevmedim hayatımda. İmkanlarımız daha da genişleyecek. Bizim imkanlarımız, ikili ekonomik ilişkilere katkı sağlamak."

Seçilen Yönetim Kurulu Üyeleleri ise şöyle sıralandı: Karaaslan (Aba Group firması), Ali Galip Savaşır (AGS), Hayri Tokman (Ant Yapı), Zafer Üstüner (Beko), Coşkun Yurt (Coral Travel), Alper Ayhan (Efes Rus), Bahattin Demirbilek (Esta Group), Onur Güven (Kastamonu Entegre), Atilla Turan (Lady Collection), Recep Köse (Mosalarko), Hulki Öz (Oğuz Tekstil), Avni Akvardar (Rönesans İnşaat), Aydın Önder (Ruscam), Mefail Deribaş (THY) ve Tunç Turker (Türkiye İş Bankası).

Editör: TE Bilisim