AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Rusya Federal İstatistik Servisi’nin (Rosstat) verilerine göre 2015’in ilk çeyreğinde yurt dışına tatile giden Rusya vatandaşlarının sayısı yüzde 40,3 yada 1,3 milyon azaldı.

Rosstat’a göre 2014’ün ilk çeyreğinde yurt dışına tatil için giden Rus turistlerinde sayısı 3,1 milyon olarak gerçekleşirken, 2015’in ilk çeyreğinde bu rakam 1,8 milyona geriledi. Rus turistlerin daha az gelmesinden en çok yüzde 41’le İspanya, yüzde 31’le İtalya, yüzde 26 ile Yunanistan oldu. Avusturya, Almanya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nde kayıplar yüzde 30-50 arasında gerçekleşirken, Türkiye’de kayıp yüzde 36’ları buldu. Mısır’ın kaybı ise yüzde 26’larda kaldı. Dış ülkelerden Rusya’ya gelen turist sayısı ise aynı dönemde 257 bin ile değişmedi.

Ukrayna krizi, yaptırımlar, petrol fiyatlarının düşmesi ve rublede yaşanan devalüasyon nedeni ile yurt dışı turist çıkışlarında önemli düşüş yaşanması bekleniyordu.

Rusya yurt dışına çıkışlarda düşüş yaşarken, iç turizm sektöründe ise yıllık 41 milyonla yüzde 30 artış bekleniyor. Moskova turistlerin ortalama yıllık 50 milyar dolar olan yurt dışı harcamalarının bir kısmının ülke içinde kalmasını planlıyor.

Editör: TE Bilisim