Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Rusya’nın merkez bölgelerinden Kaluga’nın Vali Yardımcısı Vladimir Potyomkin, Türk iş dünyasını bölgeye daha fazla yatırım yapmaya davet etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Potyomkin, Türk-Rus ekonomik ilişkilerini değerlendirdi. Vali Yardımcısı, “Rusya’da Türk iş dünyası temsilcilerinin başarıları bizi sevindiriyor. Çeşitli bölgelerde faaliyet gösteren Türk firmaları ikili ekonomik ilişkilerin artmasına katkı sağlıyor. Biz de Kaluga bölgemizde Türk işadamlarının daha faal olmasını arzu ediyoruz." dedi.

Bölgede toprağın ücretsiz olarak yatırımcıya verildiğine dikkat çeken Potyomkin, yatırmcılara vergi ve gümrük indirim olanakları sunduklarını aktardı. "Türk iş dünyasına, Lyudinovo ve Borovsk özel ekonomi bölgelerimiz bu bakımdan en iyi kapı olabilir." diye konuşan Potyomkin, "Burada çeşitli sektör temsilcileri üretim yapma olanağına sahip. Ayrıca lojistik alanlarında da geniş fırsatlar var. Kaluga Uluslararası Havaalanı’nda Türk havayolu firmaları işbirliği yapabilir.” ifadelerini kullandı.

"KALUGA BÖLGESİ KRİZ LAFINI SEVMEZ"

Türk iş dünyası ile işbirliklerini artıracaklarını belirten Potyomkin, "Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) ve başka Türk iş dünyası teşkilatlarıyla işbirliğimize önem veriyoruz. Karşılıklı ziyaretler yaparak yatırımlarla ilgili konuları masaya yatırıyoruz. Kaluga bölgesi kriz lafını asla sevmez. Krizler fırsatlar olmalı. Bu açıdan Türk dostlarımızı takdir ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim