Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Rusya’da ekonomik kriz nedeni ile bütçede verimliliği artırmak için çalışmalar sürüyor. Rusya Maliye Bakanlığı emekliye enflasyondan daha az zam yaparak önümüzdeki 3 yıl içinde bütçede 2,5 trilyon ruble (46 milyar dolar) kesinti sağlanabileceğini açıkladı.

Rusya Maliye Bakanlığı rublede yaşanan devalüasyon ve fiyatların hızla artmasının enflasyon rakamlarını artırdığını ve emekliye aynı oranda zam yapmanın zorluğuna dikkat çekti.

Vedomosti’ye konuşan Maliye Bakan Yardımcısı Maksim Oreşkin, emekli fonu gelirlerinin yüzde 7,3 yükseldiğini ancak fiyatların yüzde 15,8 artış gösterdiğini söyledi. Oreşkin’e göre bu durumun devam etmesi durumunda emeklilik sistemi çökebilir.

Moskova Ekonomi Enstitüsü’nden Pavel Kudyukin ise hükümetin halen 3,3 trilyon ruble (60 milyar dolar) emeklilik fonuna katkı yaptığını, bunun uzun vadeli sürdürülemeyeceğini belirtti.

RBC’nın elde ettiği rapora göre hükümet 2016’da yüzde 7 yerine yüzde 5,5 zam yapacak. 2017’de yüzde 6,3 yerine yüzde 4,5 ve 2018’de de yüzde 5,1 yerine yüzde 4 zam yapacak. Bu durumda diğer harcama giderlerinde planlanan kesintilerle birlikte bütçeye 2,5 trilyon ruble (46 milyar dolar) kazanç sağlanacak.

Rusya’da yaklaşık 40 milyon emekli ortalama 12 bin 900 ruble (240 dolar) maaş alıyor.

Editör: TE Bilisim