Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Ukrayna krizi sebebiyle Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların bu yıl ve gelecek yıl da devam edebileceğini söyledi.

ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri Ukrayna krizindeki rolü itibari ile yaptırım uyguluyor. Rus şirketlerin yabancı sermayeye ulaşmaları engellenirken, Rusya’daki yaptırımlar da olumsuz etkileniyor. Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev, iktidar partisi Birleşik Rusya ile yaptıkları toplantıda 2016’da ülke ekonomisinin büyümesini beklediklerini, sonraki üç yılda ortalama büyüme rakamlarının yüzde 2,5-3 civarına ulaşabileceğini belirtti. “Biz 2016 ile birlikte büyümenin başlamasını bekliyoruz. Önümüzdeki 3 yılın ortalaması yüzde 2,5-3 civarında olabilir” öngörüsünde bulunan Rus Bakan, “Biz yaptırımların da bu yıl ve gelecek yıl sonuna kadar büyük bir ihtimalle sürmesini bekliyoruz” dedi.

Rusya’da sanayi sektöründe küçülmenin çok düşük olmasını öngördüklerini vurgulayan Ulyukayev, “2015’te sanayi sektörü çok küçük yüzde 1-1,5 civarında olabilir. Tarım sektöründe büyüme bekliyoruz.” diye konuştu. Rusya 2015’te petrol varil fiyatlarının 50 dolarda kalması durumunda gayri safi milli hasılasının yüzde 3 civarında küçülmesini öngörüyor. Rusya Merkez Bankası’na göre, petrol varil fiyatlarının 40-45 dolar civarında olması durumunda gayri safi milli hasıla yüzde 5,8 civarında küçülecek.

Editör: TE Bilisim