Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
 Yeni açılan hastaneler, OHAL kararı kapsamında FETÖ operasyonları sırasında kamulaştırılan hastaneler ve mevcut hastanelerde bulunan FETÖ bağlantılı personellerin atılmasından sonra Devlet hastanelerinde meydana gelen boş pozisyonlara önümüzdeki günlerde ciddi bir sayıda personel alımı yapılacak.

OHAL kararı sonrasında yayımlanan İlk Kanun Hükmünde Kararnamede kamu kurum ve kuruluşlarında operasyonlar kapsamında görevden alınacak olan personellerin yerlerine alım yapılacağı belirtilmişti.

Recep Akdağ tarafından yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı Bünyesinde çalışmakta olan 5 Bin personel FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Bu sayı ile birlikte açılan hastanelerde hesaba katılırsa toplamda 10 Binin üzerinde alım yapılması bekleniyor. Atanamayan bir çok sağlıkçı tarafından beklenen personel alım ilanının yakın zamanda yayımlanması bekleniyor.

Yayımlanacak olan personel alım ilanında ise bir çok pozisyon için KPSS şartı aranmayacak.

İşte alım yapılacak olan başlıca iller;Ankara Bilkent ve Etlik,Yozgat,Elazığ,Adana , Gaziantep, Konya, Manisa,İstanbul Başakşehir, Isparta, İzmir Bayraklı, Bursa, Kocaeli, Kayseri ve Mersin'de inşaatı süren 27 bin yatak kapasiteli 16 Şehir Hastanesinin, 2016-2017 yıllarında hizmet vermeye başlayacağı açıklandı. Bu hastanelerde boş bulunan güvenlik görevlisi, veri elemanı, temizlik görevlisi ve klinik destek personeli gibi birçok kadroya alım yapılacaktır. Personel alım ihaleleri genel sekreterlikler tarafından yürütüldüğünden alım başvurularında genel sekreterliklere CV bırakarak yapılması gereklidir.





Editör: TE Bilisim