Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Sakarya'da şehir merkezinde kalan ahırlar sorunu nihayet çözülüyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir merkezinde bulunan ahırların taşınacağını, çağın şartlarına uygun organize besi alanında toplanması için çalışma yaptıklarını söyledi.

        Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile bir araya geldi. Toplantıya Toçoğlu’nun yanı sıra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç ve Sakarya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Çiftçi ile esnaflar katıldı.

        Toçoğlu, şehir merkezinde kalan ahırların büyük bir sorun arzettiğini belirterek, bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ahırların bulunduğu semtlerde bölge halkının şikayetçi olduğunu ifade eden Toçoğlu, “Ayrıca o bölgede iş yerleri, şehir merkezinde ticaret yapmakta zorlanıyordu. Bu büyük bir kargaşaya yol açıyordu. Biz de bu sorunları kökten çözüme kavuşturmak adına bir çalışma yapıyoruz. Şehir merkezinde artık ahır bulunması tabii ki doğru değil.” dedi.

        İlgili bakanlık ve Sakarya milletvekilleri ile konuyu görüştüklerini dile getiren Toçoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bununla ilgili bakanlığımızdan gelecek cevap neticesinde çalışmalarımıza yön vereceğiz. İlçe belediyelerimizin de bu konuda birtakım çabaları var. Eğer bu duruma kayıtsız kalırsak şehir merkezinde ahırların bulunması sorunu daha da büyük bir problem olarak karşımıza çıkacak. Bu konuda esnafımızla yani sizlerle ortak bir noktada buluşmak zorundayız. Asla ben yaptım oldu diye bir şey söz konusu olmaz. Kararlarımızı birlikte vereceğiz. İstişareyle bu süreci yöneteceğiz. Bu konuda bizim arzu ettiğimiz şey organize besi alanları oluşturup esnafımızın bu bölgede daha kaliteli standartlarda hizmet verebilmesini sağlamak.”

        Sektörden gelecek yeni fikirlere de açık olduklarını vurgulayan Toçoğlu, bu konuda bir dayatmanın söz konusu olmadığının altını çizdi. Toçoğlu, “Ancak yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde de şehrin göbeğinde ahır bulunmasına da müsaade etmememiz lazım. Bu ahırları şehir merkezinden çıkartıp esnafımızın çağın şartlarına uygun organize besi alanında toplanması için Büyükşehir Belediyesi olarak bir çalışma yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

        Sakarya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Çiftçi ise esnaf olarak daha modern bir şehir için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını söyledi. Sorumluluk almaktan kaçmadıklarını ifade eden Çiftçi, “Belediyelerimizle ortaklaşa, esnafımızı mağdur etmeden atılacak her adıma desteğe hazırız.” dedi.

Editör: TE Bilisim