Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerinde mevcut personelle birlikte devam etme kararında olduklarını bildirdi. Denizli’de faaliyet gösteren Bereket Enerji Grubu adına yazılı bir açıklama yapan Saldanlı, şirketlerinin Türkiye’nin önde gelen grupları arasında yer almakla birlikte öncelikle bir Ege şirketi olduğunu, bu bölgede Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

2008 yılında Türkiye'nin ilk elektrik dağıtım özelleştirmesini üstlenen grubun, İzmir ve Manisa’nın da katılımıyla Ege’de beş büyük şehirde 4 milyondan fazla müşteriye hizmet sunduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Saldanlı, “Grup aynı zamanda Türkiye'de 22 şehirde enerji üretimi yapmakta olup Nijerya'da da elektrik dağıtımı yapmakta ve yaklaşık 9 bin çalışanı istihdam etmektedir. Çatalağzı ve Yatağan termik santral işletmelerinin grubumuza devir süreci tamamlanmak üzeredir. Bu işletmelerde 4857 Sayılı İş Kanunu’na tâbi çalışanlar, ailemizin üyesi olacaklardır. Bu çalışanların ailemize katılacak olması, grubumuz için memnuniyet verici olacaktır. Daha önce Aydem ve Gediz özelleştirmelerinde de tecrübe edildiği gibi işletmelerdeki personelin tamamıyla çalışmayı arzu ediyoruz. Tesislerin gerçek sahibi olarak gördüğümüz çalışanlarımızla yola devam etmek, hem şirketimiz ve hem de çalışanlarımız için en iyi seçenektir diye düşünüyoruz.” dedi.

İşletmelerde halen çalışmakta olan personelin işlerini kaybetmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını söyleyen Ceyhan Saldanlı, “Çalışanların değerini bilen bir şirketiz. Basit bir araştırmayla şirketimizin personel politikasının ne kadar şeffaf ve katılımcı olduğu öğrenilebilir. Çalışanların ve taşeron çalışanlarının yasal ve sendikal hakları ve güvenlikleriyle ilgili hassasiyetimiz, bölgemizde iyi bilinmektedir. Elektrik dağıtımı işinde çalışanlar ve sendikalarla karşılıklı olumlu bir iletişim ortamı sağlanarak, defalarca toplu sözleşme imzalanmıştır. Önümüzdeki süreçte bizimle devam etmek isteyenlerin veya kamuda kalmayı tercih edenlerin seçimleri saygı ile karşılanacaktır. Her iki seçenekte de çalışanların herhangi bir hak kaybı olmayacaktır. Gediz ve Aydem’de olduğu gibi yasal hükümler dairesinde personelin talepleri kesinlikle gözönünde bulundurulacaktır. Netice itibariyle Yatağan ve Çatalağzı işletmelerini devralmanın yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Mevcut çalışanlarla birlikte yol alma kararlılığındayız. Elektrik dağıtımını olduğu gibi elektrik üretimini de yüzü gülen, çalışma şartlarından memnun, değerli çalışanlarımızla birlikte yapmaktan onur duyacağız.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim