Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Güney Kore'nin önde gelen şirketlerinden Samsung Grubu'nun, kurumsal yenilenmesinin devamı olarak savunma sanayisi birimi dahil dört firmasını Hanhwa Grubu'na satacağı bildirildi.

Samsung Grubu'nun, Güney Kore'nin bir diğer endüstri devi Hanhwa Grubu'na satmayı planladığı dört firmasının Samsung Techwin, Samsung Thales, Samsung General Chemicals ve Samsung total Petrochemicals olduğu bildirildi.

Bunlardan Samsung Techwin firmasının bir çok ürünün yanı sıra FA-50 savaş uçakları ve Korea Utility Helicopter adlı firma için motor ürettiği biliniyor. Ayrıca Techwin firması, Kore'nin tek uçak üreticisi ve sistem integratörü Korea Havacılık Sanayisi (KAI) LTD firmasında, yüzde 10 paya sahip. Fransa asıllı Thales Grubu ile ortak olan Samsung Thales ise termal görüntü cihazları gibi askeri sanayi malzemeleri üreticisi olarak çalışıyordu. Samsung General Chemicals'ın ise daha önce tüm işleri Samsung Total'a devrederek kimyasal iştirakleri içinde barındıran bir holding olarak faaliyet gösterdiği belirtildi.

Samsung Grubu'nun Hanhwa Grubu'na, Samsung Techwin'nin yüzde 32,42'lik payını ve Thales ile Samsung Total'daki yüzde 50'lik paylarını satacağı öğrenildi. Samsung General Chemical'ın ise tamamının Hanhwa'ya satılacağı kaydedildi.

Hanhwa Grubu'nun Güney Kore'de savunma ve güneş enerjisi sanayisinde aktif olduğu biliniyor. 1974 yılında savunma firması olarak kaydedilen Hanhwa, Güney Kore'nin 10 büyük endüstri devleri arasında yer alıyor.

Bugün Samsung ve Hanhwa Grubu'nun, toplam değerinin 2 trilyon won (yaklaşık 1.8 milyar dolar) olan anlaşmanın detaylarına ilişkin konuları müzakere etmek ve mutabakat sözleşmesi imzalamak amacıyla bir araya geleceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim