Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
 Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 arttı.
TÜİK, Haziran ayı sanayi üretim rakamları açıklandı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 arttı.

CNBC-e anketine katılan 11 ekonomist, Haziran’da takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin yüzde 2,2 artmasını bekliyordu.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2014 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,3 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2,6 arttı.

Mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı.

Ana Sanayi Grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 9,9 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

ULAŞIM İMALATI ARTTI

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 26,8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti.

Bu artışı, yüzde 10,3 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı, yüzde 4,0 ile tütün ürünleri imalatı takip etti.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ ELEKTRONİKTE

2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 5,6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti.

Bu düşüşü, yüzde 3,2 ile diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, yüzde 2,4 ile mobilya imalatı takip etti.

Cnbc-e

Editör: TE Bilisim