Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
 Dolar bugün 4.40'a dayanmasının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un, geçen sene katıldığı bir programda doları 3.94'ten aldıranları sert dille eleştirip 'çıkın bu milletten özür dileyin' sözleri tekrar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı'nın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı olan Yiğit Bulut, 31 Mayıs 2017'de TRT Haber'de bir programa katılmış ve 3.94'ün üzerinde dolar aldıranları sert dille eleştirmişti.

15 Mayıs 2018 itibariyle bankalararası piyasalarda dolar 4.37 seyrinde devam ediyor. Doların bu yükselişinin ardından Yiğit Bulut'un katıldığı programdaki sözleri tekrar gündeme geldi.


Eleştirilerine 'çıkın bu milletten özür dileyin' diyerek devam eden Bulut, "3.54-3.34 bandına girecek. Burayı test edecek daha önce iki kere test etti. 3.52'den tepki geldi. 3.90 üzerinde bu millete dolar aldıran nokta nokta nokta orayı söylemeyeceğim. Neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. 3.50'de 3.60'da 3.80'de 3.94'te ekranları kırdık hatırlarsanız. Sakın bulaşmayın bu kur geri dönecek diye. O günlerde tweet atanlar yazı yazanlar, adamsanız çıkın da özür dileyin. Bankaların araştırma departmanları, o ekonomi kanallarının çok bilenleri, neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. Tabi Hükümet düşecekti, Cumhurbaşkanı düşecekti. Dolar 5 lira olacaktı. Felaket tellalları çıkın bu milletten özür dileyin" ifadelerini kullanmıştı.

(Kaynak: Yeniçağ)



Editör: TE Bilisim