Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Maliye Bakanı Naci Ağbal, nisan ayına ilişkin bütçe gerçekleşmelerini açıkladı.

2017 yılı nisan ayında 3 milyar TL açık veren bütçe, 2018 yılı Nisan ayında 2.8 milyar TL açık verdi. Ocak-nisan döneminde bütçe açığı 23.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Geçen sene aynı dönemde bütçe açığı 17.9 milyar TL olmuştu.


Ağbal, "Bütçe gelirleri nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21.8 oranında artarak 64.6 milyar TL oldu. Bütçe giderleri ise yüzde 20.3 oranında artarak 67.4 milyar TL olarak gerçekleşti" bilgisini paylaştı.


Bakan Ağbal, dahilde alınan KDV tahsilatının nisan ayında yüzde 7.4 oranında arttığını belirterek, "Bununla birlikte dahilde alınan brüt KDV tahsilatının yüzde 25.9 artması ekonomideki canlılığa işaret etmektedir. Nisan ayında ihracat kaynaklı yapılan KDV iadeleriyle indirimli orana ilişkin KDV iadeleri bir önceki yıla göre yüzde 48.1 oranında artış göstermiştir. Bu artışta KDV iadelerini hızlandıran düzenleme ve uygulamalarımız etkili olmuştur. Bu yolla işletmelerimize kaynak noktasında önemli bir katkı sağladık" dedi.


Ağbal'ın açıklaması özetle şöyle:


 "Nisan ayında vergi gelirleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21.5 oranında artarak 45 milyar TL olmuştur. Nisan ayında gelir vergisi tahsilatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39.7 oranında artarak 11.6 milyar TL olmuştur. Özellikle istihdamdaki güçlü artışa bağlı olarak ücretler üzerinden alınan gelir vergisi tevkifatı yüzde 18.9 artmıştır. Nisan ayında ÖTV gelirleri yüzde 19.8, ithalde alınan KDV yüzde 16,7, BSMV yüzde 26,1, damga vergisi yüzde 24.9 ve harç gelirleri yüzde 19 oranlarında artmıştır.


Nisan ayı vergi gelirleri performansı yıl sonu vergi gelirleri gerçekleşmesinin bütçe hedeflerinin üzerinde gerçekleşeceğini teyit etmektedir.


(Kaynak: Yeniçağ)






Editör: TE Bilisim