BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Türkiye’de 4 yılda sektöründe önemli firmalar sıralamasına giren Sönmez Seramik, 2013-2014 yılında yüzde 50 büyüdü, 2014’te 2 yeni fabrikayı Ünye’ye kazandırdı. Sönmez Seramik aynı sektörde faaliyet gösteren 40 firma arasında Türkiye'de 3. sıraya yükseldi.

Küvet, tekne, duşa kabin sektöründe faaliyet gösteren Sönmez Seramik, 2013 yılında gözünü Avrupa’ya dikmişti. Türkiye geneline S’tina markasıyla üretim yapan firma 2013 yılında S’tina Royal markasıyla da Avrupa’ya satış yapmaya başlamıştı. Firma, markaları arasına Diamond’ı da ekledi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez, “2014 yılı büyüme hedefimiz yüzde 30’du. Üretim ve satışta hedeflerimizin çok üzerine çıkarak 2014’te yüzde 50 büyüdük. 2014 yılı hedeflerimizde cam ve levha fabrikası da var. Hedeflediğimiz bu iki firmayı da faaliyete geçirdik.” diye konuştu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Adapazarı’nda da bölge müdürlükleri olan firmanın başarısını, ürünlerinin kalitesine bağlayan Sönmez Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez, ”Biz gerçekten kaliteli ürünleri ucuza veriyoruz. Hammaddemizde ve hiçbir ürünümüzde Çin malı kullanmıyoruz. Türkiye’de en iyi kalitelerden birini yapıyoruz. Bu zamana kadar sattığımız ürünlerin hiçbirinden şikâyet gelmedi.” dedi.

Avrupa’nın 2. büyük yapı fuarının olduğu İstanbul TÜYAP UNICERA Yapı Fuarı'na 4. kez katılan firma, ürünleriyle ve yaptığı yurt dışı bağlantılarıyla göz doldurdu. Firma S’tina markasıyla iç piyasada üretim yapıyor. Tüketicilerin çeşitliliğini baz alan firma, 450’ye yakın duş teknesi, bin’e yakın da duşakabin çeşitleriyle üretimde zirveyi zorluyor. Her işin bir lokomotifi olduğunu söyleyen Mehmet Sönmez, ”Bizim işin de lokomotifi 90-90 duş teknesi. En çok giden ürünümüzü piyasadan daha uygun ve çok daha kaliteli yapıyoruz. Kalitesi düşük olan firmalar zamanla batıyor. İnsanlarımız Çin malını az tercih ediyor. Bizler ürünlerimizde asla Çin malı kullanmıyoruz. Gürcistan’daki bayimiz sattığımız ürünlerde 'Türkiye’de üretilmiştir' yazısı istiyor. İhracat yaptığımız malı sattığımız firma kesinlikle bu yazıyı istiyor. Biz de o garantiyi bayilerimize ve müşterilerimize veriyoruz. Ayda 10 bin parçaya yakın ürün satıyoruz. Ünye gibi yerde bu rakam oldukça büyük. 10 bin üründen azami 1 ya da 2 tane hasar çıkıyor.” diye ifade etti.

Sönmez, kendilerine has çalışma stratejileri olduğunu ifade ederek, "Biri dürüstlüktür. Karşındaki insan senin dürüst olduğunu anlayınca gönül rahatlığıyla ürününüzü tercih edebiliyor. Toptancı bayi veya bayi hiç sorgusuz sualsiz 500 milyarlık çeki yazıp gönderiyor. Ben ürünü sonra alırım diyor. Bankadan 10 milyarlık kredi çekmeye kalksan senden bir sürü kefil istiyor. Biz bayilerimize bu güveni vermeye çalıştık ve verdiğimize de inanıyorum. Bayilerimiz bize o kadar güveniyor ki 500 milyarlık açık çeki gönderiyor. Sattığımız ürünün arkasında duruyoruz.” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim