Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Kitap kırtasiye ve teknoloji marketi NT Mağazaları, istihdam ettiği yaklaşık bin kişinin önerilerini değerlendirip hayata geçiriyor. 'Fikrim Var' platformu ile hayat bulan fikirler, aynı zamanda ödül sahibi de oluyor.

165 mağazasıyla Türkiye’nin lider eğitim ve kültür perakendecisi NT, çalışanlarının görüşlerine verdiği önemi 'Fikrim Var' platformuyla gösteriyor. 2014 Şubat ayında, NT’ye katkı sağlayacak yeni fikirleri uygulamak ve ödüllendirmek üzere oluşturulan platforma, 8 ay içerisinde çalışanlarından 275 yenilikçi öneri geldi. Proje kapsamında özel olarak açılan e-posta hesabına gelen fikir ve projeler her hafta NT Yönetim Kurulu tarafından değerlendirmeye alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan NT Genel Müdürü Murat Kara, şu ifadelere yer verdi:

"Platforma gelen fikir ve proje önerileri markamızın mevcut iş hedefleri ve gelecek planları çerçevesinde değerlendiriyoruz. Fikir/proje önerilerinden şirketimiz için fayda sağlayacakların hayata geçirilmesini sağlarken öneri sahibi personelimizi ödüllendirmekten mutluluk duyuyoruz. Projenin web üzerinden çalışıyor olması çalışanlarımızın yüksek katılımını sağlıyor. Bu durum aynı zamanda çalışanlarımızın iş yerinden ya da evlerinden istedikleri zaman akıllarına gelen fikir ve proje önerilerini paylaşabilmelerini mümkün kılıyor. Projede öne çıkan özelliklerinden biri de gece geç vakitlerde gelen öneriler. Değerlendirmelere baktığımızda geç saatlerde ilgi çekici çok sayıda önerinin geldiğini gözlemliyoruz. Çalışanlarımızın gece geç saatlerde akıllarına gelen bir öneriyi üşenmeden paylaşıyor olmaları, projenin çalışanlarımızın aidiyet duygusu ile şirketimizin hedefleri açısından son derece yararlı olduğunu gösteriyor. Çalışanlarından yüksek bağlılık isteyen şirketlerin çalışanlarının görüş ve önerilerini dinlemelerinin aidiyet duygusunun gelişmesi için faydalı olacağını söyleyebilirim. Devam edecek olan projemizle, çalışanlarımızın görüş ve önerilerinin şirketimizin geleceğine her zaman olumlu katkılar sunacağına inanıyorum."

Editör: TE Bilisim