AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’e gönderdiği mektupta, Sivas-İstanbul arası yaz tarifesinde sabah ve akşam olmak üzere, günde 2 sefer konulmasını isteyerek uçaklardaki doluluk için taahhüt verdi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odası Konsey Başkanı Osman Yıldırım, THY Genel Müdürü Temel Kotil’e bir mektup göndererek, istenen saatlerde gerçekleştirilecek uçuşlarda beklenen yolcu sayısına ulaşılamadığı takdirde, zararın oda tarafından karşılanacağını taahhüt etti. Yıldırım, gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin en geniş pistine sahip olarak modern terminal binasında hizmet veren Nuri Demirağ Havaalanımız, hemşehrilerimiz tarafından büyük ilgi görmektedir. Dünya üzerinde yaşayan 7 milyon 135 bin nüfusumuzun sadece 650 bini Sivas’ta, kalan kısmı ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirlerimiz başta olmak üzere, yurt dışında geniş bir coğrafyada yaşamaktadır. İç Anadolu’nun merkezi Sivasımız son zamanlarda ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli gelişmeler yaşamaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak, şehre gelen yolcu sayısında da önemli artışlar yaşanmıştır. Öyle ki kara ve demiryolları hariç, yıllık üç milyon yolcu kapasiteli Nuri Demirağ havaalanımızda 2012 yılında 250 bin yolcu taşınmıştır.”

Bu sirkülasyonun devam etmesi için Sabiha Gökçen’den devam eden uçuşlar haricinde Atatürk Havalimanı'ndan Sivas-İstanbul karşılıklı uçak seferlerinin haftanın her günü, günde 2 sefer olmak üzere sabah saat 09.00 ve akşam saat 21.00 olarak düzenlenmesini talep eden Başkan Yıldırım, gerçekleştirilecek uçuşlarda istenen yolcu sayısına ulaşılamadığı takdirde zararın oda tarafından karşılanacağını taahhüt etti.

Editör: TE Bilisim