Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Londra World Travel Market (WTM) fuarına katılan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürmeli Efes Hotel Genel Müdürü Sadun Alp, önemli açıklamalarda bulundu. Ülke coğrafyasında meydana gelen bazı siyasi çekişmelerin, Türkiye turizmini olumsuz etkilediğini söyledi.

Alp, "Yapılan karşılıklı görüşmelerde, 2014 yılında gerçekleşen İngiliz pazarındaki turist sayısının bu yıl da aşağı yukarı aynı olacağını ancak bölgemizdeki siyasi gelişmelerin ve savaş ortamlarının yerini olumlu havaya bırakması ile birlikte, ülke yönetiminde söz sahibi olanların da söylemlerinde daha yumuşak bir ton kullanmasının bizlere olumlu katkı yapacağı şüphesizdir." dedi. Tatile çıkacak kişilerin, tatilden başka düşüncesi olmadığını vurgulayan Alp, “Ülkeler, öncelikle kendi vatandaşlarının can ve mal güvenliğine önem verdiği için hiçbir ülke savaş rüzgarlarının, kaosların yaşandığı ortamlarda vatandaşlarının tatil yapmalarına asla ve asla izin vermez. Bulunduğumuz coğrafyadaki siyasi belirsizlikler, tatile çıkacak insanlarda soru işareti bırakıyor.” şeklinde konuştu.

Daha önceki fuarlarla mukayese edildiğinde ilk defa çok düşük bir katılım görüldüğünü ifade eden Sadun Alp, “WTM ve ITB Berlin, dünya fuarları olup bütün profesyoneller katılmaktadır. Maalesef diğer ülkelerin bakanlarının yapmış oldukları toplantılarda, bakanlık düzeyinde temsil edilemedik.” ifadelerini kullandı.

Stantlarda kullanılan tanıtım malzemelerinin yeterli seviyede olmadığını ve uygulamalarla ilgili yanlış seçimler yapıldığını da savunan Alp, şöyle devam etti: "Stant dekorasyonu ve kullanılan görseller, diğer ülkelerin yanında çok sönük kaldı. Yılda 35 milyar dolar turizmden gelir beklememize rağmen ve ülkemiz genellikle deniz, kum, güneş ve aile figürleriyle öne çıkarken bizler başka görselleri ön plana çıkarmaya çalıştık. Bana göre de bu yöntem, büyük bir hayal kırıklığı yarattı. İngiltere pazarı ülkemiz için çok önemli olmasına karşın bakanlık bu konuda gerekli hazırlıkları ve çalışmaları yapmadığı için özellikle Yunanistan, İspanya, Portekiz ve Mısır, bizlerden bir adım önde olmuşlardır. Londra’da tanıtım amaçlı başka ülkeler her türlü reklam mecralarını çok iyi kullanmalarına karşın bizler bu konuda gerekli tedbirleri almadığımız ve bu tanıtım fuarlarını bir fırsat olarak göremediğimiz için bence bu sene WTM Londra fuarı hayal kırıklığı yaratmıştır. Rakip ülkeler ileriye giderken bizler maalesef her zaman yaptıklarımızın yeterli olduğunu sandığımız, ürünlerimize fazla güvendiğimiz ve diğer rakiplerimizin yaptıklarına çok fazla önem vermediğimiz için İngiltere pazarında ve Avrupa pazarında gerilemeye başladık.”

Editör: TE Bilisim