Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Garanti ve Yapı Kredi bankalarının eski Genel Müdürü Halit Soydan, genel seçimden önce odağın ekonomi olmadığını belirterek, “Ekonomide asıl merak, seçim sonrası için olmalıdır. Stratejik karar verecekler, 7 Haziran’ı bekleseler yeridir.” dedi.

Demokrasi sınavının sürdüğünü, seçime katılan parti temsilcilerinin tümünün, 'Daha çok özgürlük, daha geniş demokrasi' söylemiyle hareket ettiğini kaydeden Soydan; dengenin istikrar, istikrarın da güven getireceğini ifade etti. Seçime iki ay kala ekonomide fazla hareket alanı bulunmadığını aktaran Soydan, “Eldeki son resmi veri, Mart 2015 enflasyon rakamlarıdır. TÜFE 7,61’e yükseldi. Günün koşulları bize, ‘Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası istese de faiz indiremez.’ dedirtiyor. Öte yandan, 2014 büyüme rakamı, beklenenden biraz kısa geldi, yüzde 2,9 oranında. Oysa revize Orta Vadeli Program'da hedef yüzde 3,3 olarak öngörülmüştü.” diye konuştu.

"2 AYDA EKONOMİYİ KİMSE ZIPLATAMAZ"

62. Hükümet'in, 'Seçim ekonomisi yok' dediğini aktaran Halit Soydan, şunları söyledi: “İki ayda ekonomiyi, istese de hiç kimse zıplatamaz. Yatırımlarda her türlü devlet desteğinin filizlenme süresi, literatüre göre en az altı aydır. Kaldı ki küresel dünyada ekonomileri etkileyen etmenlerin içinde döviz kurları da var. Döviz kurları ise küresel aktörlerin davranış ve beklentileriyle iç içe. Sözgelimi son günlerde dolar yükseliyor Euro geriliyor. Bunun devamını bekleyenler de var. Bizim kendi başımıza yabancı para karşılıklı değerlerini değiştirecek veya belirleyecek ne gücümüz var, ne de niyetimiz. Günlük yabancı para alım satım toplam hacmini 5,3 trilyon dolar olarak veriyor. Manipülasyon kapıları, bu derinlik nedeniyle kapalı.”

Editör: TE Bilisim