Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin oylanacağı Brexit’in Sterlin ve Euro’nun da yönünü belirleyeceği ifade edildi.
Yatırım stratejisti Rıdvan Baştürk, iki para biriminin üyeliğe tamam kararı ile önemli oranda eriyebileceğini; devam kararı ile de değerlenebileceğini belirtti.

Baştürk, Sterlin ve Euro bağlamında Brexit senaryolarını şöyle açıkladı:

“Yakınlarda AB’den ayrılmadan yana tavır alanların önde olduğu haberleri geliyordu. Bu kaygıları arttırdı, Sterlin’de ardından Euro’da değer kaybı görüldü. Tabii Sterlin 5 birim kaybetti ise Euro 2 birim kaybetti. Tabii İngiliz parlamenterin öldürülmesinin ardından yapılan ankette AB’de kalmayı tercih edenlerin oranı arttı. Bu da para birimleri ile ilgili yeni bir fiyatlamaya neden oldu. Sterlin tarafında, Euro tarafında yukarı yönlü oynama görüldü. Tabii Sterlin’de değer artışı Euro’nun ötesinde oldu.
Yarın referandum yapılacak. Cuma sabahı bizim için önemli olacak, çünkü karar o zaman netleşecek. İki senaryo var. AB’den ayrılma kararı çıkarsa Euro tarafında değer kayıpları görülebilir. Bu kayıplar Sterlin’in altında kalır. Sterlin’de daha sert kayıp olur.

Ayrılma kararı çıkmazsa Euro’da toparlanma görülür. Ama her durumda değer kayıpları değer artışlarına göre sert olacaktır. Şu açık yabancı raporlarda AB’den ayrılma kararı halinde Sterlin’de yüzde 20, Euro’da yüzde 5-10 değer kaybından söz ediliyor.

AB’de kalma kararı da satın alınmış, fiyatlanmış gibi. Böyle bir karar halinde Sterlin ve Euro’da çok sınırlı artışlar olacağı iddia ediliyor.”
Cihan

Editör: TE Bilisim