Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜM) Başkanı Bilal Ay, yurt genelinde 1 Nisan'da bekledikleri süte zammın gerçekleşmediğini bildirdi. Manavgat'ta soğuk sütün litresinin 90, sıcak sütün ise 75 kuruş olduğunu belirten Ay, mevcut fiyatların yatay geçişle haziran ayı sonuna kadar süreceğini kaydetti. Sütte yeni fiyat ayarlamasının haziran ayı sonunda yapılacağını belirten Ay, 3 ay sonra sütün litresinin sabitlenmesini beklediklerini söyledi.

Ay, "Nisan başında beklediğimiz zam olmadı. Umudumuzu haziran sonuna bıraktık. Manavgat'ta günlük 45 ton süt üretimi oluyor. Süt sığırcılığının devam etmesi ve ineklerin kasapta kestirilmeye verilmemesi için sütün litresi en az 1 lira olmalı. Bu olmazsa besici, saman, balya ve yem masraflarını karşılayamaz. Bunun sonunda anaç sığırları kesime gider." diye konuştu.

Mayıs ayı içinde İzmir Çeşme'de çok sayıda ülkenin katılımıyla Uluslararası Süt Konseyi Toplantısı yapılacağını belirten Ay, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'de süt alacak olmalarının tarihi bir başarı olduğunu söyledi. Ay, kaliteli ve nitelikli süt üretimi için Gıda Tarım ve Haycancılık Bakanlığı'nın, kırsal alan ve köylerde Avrupa Birliği (AB)'nin çiğ sütte bakteri oranına çekilmesi için acil çalışma yapması gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim