Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Türkmenistan'dan Hindistan'a uzanacak doğalgaz boru hattının maliyeti açıklandı. Hindistan Doğalgaz ve Petrol Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesinin inşasının maliyetinin 7,6 milyar dolar civarında olacağı ifade edildi.

Bin 814 kilometre uzunluğundaki boru hattı Türkmenistan'ın güneydoğusundan başlayarak, Afganistan'ın Herat ve Kandahar eyaletleri üzerinden Pakistan'a, buradan da Kwetta ve Multan şehirleri güzergahını izleyerek, Hindistan'ın Penjab eyaletine ulaşacak. Türkmenistan; Rusya, İran ve Katar'dan sonra dünyanın en büyük 4. doğalgaz ülkesi. Söz konusu boru hattın doğalgaz taşıma kapasitesini günlük 90 milyon metreküpe çıkarmak hedefleniyor. Bunun 14 milyon metrüküpünü Afganistan, 38'şer milyon metreküpünü Pakistan ile Hindistan satın alacak.

ABD ve Rusya'nın da desteklediği projeye dahil 4 ülke; Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'ın doğalgaz şirketleri arasında TAPI Pipeline Company Limited konsorsiyumu kuruldu. Şimdi, konsorsiyumda lider firma belirleme sürecine geçildi. Türkmenistan hükümeti, daha önce yaptığı açıklamasında, bu sene projenin inşasına başlamak istediğini belirtmişti.

Editör: TE Bilisim