Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Derindere Motorlu Araçlar (DMA), tasarlayıp ürettiği elektrikli otomobilleri yola çıkarıyor. Tip Onay Belgesi bulunan otomobiller, tek şarj ile yaklaşık 280 kilometre (KM) kat edebiliyor. Şehir şebekesinin her yerinde bulunabilen 220 Volt (V) kaynak ile 8 saatte tam olarak şarj edilebilen elektrikli arabalar için adedi artan Avrupa Standardı tip 2 şarj istasyonlarından da yararlanılabiliyor.

Arabaların satış fiyatı 120 bin TL iken, operasyonel filo kiralama fiyatları ise aylık 900 Euro dolaylarında.


DMA Kurucu Ortağı Özkan Derindere, elektrikli otomobillerin ileride talebin artacağını görerek yatırım kararı aldıklarını ifade etti. Yatırım için gereken meblağı kendi kaynaklarından karşıladıklarını belirten Özkan Derindere “Şu ana dek yapılan ve bundan sonra da yapacaklarımız ile otomotiv sektörüne ve ülke ekonomisine olumlu katkılar sunmayı hedefliyoruz.” dedi. Derindere, şöyle devam etti:

“DMA olarak kısa vadede binek ve hafif ticarilere DMA tekniği uygulayarak, onları yüzde 100 elektrikle giden arabalar haline getirerek müşteriye sunacağız. Orta vadede sürat ve hacim için sınırlı sayıda modele odaklanacağız. Uzun vadede ise büyük bir yatırım ile DMA markalı ürünler üretmeyi, sektörde önemli bir oyuncu olmayı temel alıyoruz.”

Şu an itibari ile aylık 100 ve senelik bin 200 adet kapasiteleri bulunduğunu aktaran Derindere, belirli adetlere gelindiğinde komponent üretimini Türkiye’de yapabileceklerini dile getirdi. Bu konuda ön protokolleri parafladıklarını da bildirdi.

Editör: TE Bilisim