Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Teknoloji perakendeciliği sektöründe yaşanan keskin rekabet nedeniyle bazı yabancı markaların Türkiye’den çıkacağına yönelik söylentiler devam ederken Media Saturn, 2013’ü büyüme yılı ilan etti. Alman teknoloji devi, 2013 yılında 10 yeni mağaza açmayı planlıyor. Media-Saturn Genel Müdürü (COO) Marcus Tengler, Türkiye’nin teknoloji perakendeciliğinde büyüyen bir pazar olduğunu belirterek, “Ancak yoğun bir rekabet var. Bu nedenle pazarın oyuncu sayısı açısından daralması sürpriz olmaz. Bu beklenmedik bir durum değil. Ancak biz kendi stratejimize odaklanacağız. Türkiye’de büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden uzun dönemli düşünüyoruz. Neler olacağını hep beraber göreceğiz.” dedi.

Türkiye pazarına 2007 yılında giren ve 8’i İstanbul’da olmak üzere 23 mağazası bulunan Avrupa’nın en büyük teknoloji perakendecisi Media Saturn, Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor. Türkiye’deki 23. mağazasını İzmir Gaziemir Optimum Alışveriş Merkezi’nde açan perakende zinciri, İstanbul ve Ankara’nın ardından 2 ay içinde Samsun ve Kahramanmaraş’ta 2 yeni mağaza açacak. 2013’ün ilk 3 ayında 5 yeni mağazayla büyümesini sürdürecek olan Media Markt, yılsonuna kadar aralarında Şanlıurfa ve Gaziantep’in yer alacağı 10 yeni mağaza açacak. İzmir mağazası açılışı öncesi gazetecilerle bir araya gelen Media-Saturn Genel Müdürü (COO) Marcus Tengler, 2013 yıl büyüme stratejisini açıkladı. Tengler, sektöre yönelik de değerlendirmelerde bulundu.

'2013’Ü BÜYÜME YILI OLARAK İLAN ETTİK'

Marcus Tengler, 16 ülkede faaliyet gösteren Media-Saturn Holding'in stratejik olarak öncelik verdiği iki pazardan birinin Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye’de tüketici elektroniği pazarının hızlı bir büyüme içerisinde olduğuna dikkat çeken Tengler, “Biz de aynı oranda genişleyerek Türkiye çapına yayılmaya devam edeceğiz. 2012 yılında Ankara ve Konya’da açtığımız 2 mağazayla Türkiye’de 22 mağazaya ulaştık. Türkiye’ye duyduğumuz güvenin yanı sıra Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel ve ekonomik büyüklük nedeniyle 2013 yılını büyüme yılı ilan ettik. Beşi 2013’ün ilk çeyreğinde olmak üzere yılsonuna kadar 10 yeni mağaza açacağız. Yılın ilk mağazasını İzmir’de açtık, yılsonuna kadar Türkiye’de nüfusun yoğun olduğu tüm bölgelerde olacağız.” diye konuştu. Türk tüketicinin teknolojiyi yakından takip ettiğini vurgulayan Tengler, “Satın almayacak olsalar bile teknolojiyi takip etmek için gününü mağazalarımızda geçirenler var. Bu bize gurur veriyor.” dedi.

‘ZORLU BİR REKABET VAR AMA TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ’

Sektörde faaliyet gösteren yabancı markaların Türkiye’den çıkacağına yönelik sorulara da cevap veren Media-Saturn Genel Müdürü Tengler, yoğun rekabete rağmen Türkiye’ye güvendiklerini ve büyümelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Türkiye’nin teknoloji perakendeciliğinde büyüyen bir pazara sahip olduğuna işaret eden Tengler, şöyle konuştu: “Türkiye bu konuda stratejik ülkelerden biri. Media Saturn olarak global yaklaşım çerçevesinde Türkiye’ye önem veriyoruz. Tabi zorlu bir rekabet var. Bu noktada rakiplerin Türkiye’deki durumlarını yorumlamak istemem. Ama kendi stratejimize odaklandığımızda, Türkiye’de çok ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz.”

‘NOTEBOOK’UN YERİNİ TABLET ALIYOR, AKILLI TELEFON SATIŞLARI İKİYE KATLANDI’

Sektördeki gelişmeler hakkında da bilgi veren Tengler, Türkiye’de Smartpone satışlarının yüzde 40, tablet satışları ise yüzde 228 arttığını kaydetti. Ürün bazındaki satışlarda tabletlerin notebookları geçtiği bilgisini de veren Tengler, “Tabletler, notebookun yerini alıyor. Mobil bağlantıları ve data erişiminde de bir yoğunluk var. Bu çerçevede akıllı cihazlar ve tabletler tüm dünyada büyüyor ama Türkiye’de bu büyüme dünya ortalamasının üzerinde. Türkiye’de akıllı cihaz satışları neredeyse ikiye katlandı. Apple ile Samsung arasındaki rekabet pazarın daha fazla büyümesini sağlıyor.” diye konuştu. Media Markt İzmir Gaziemir Mağazası Genel Müdürü Levent Bulut ise, “Üç bin metrekarelik mağazamızda 65 konusunda uzman çalışanımız ve 50 bini aşkın ürün çeşidimiz ile tüm teknoloji severleri fırsatlarımız için bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim