Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
İzmir’de tekstil sektörünün rekabet gücünün artırılması amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde yürütülen 'Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Etüdü' projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, “Ar-Ge ve know-how üretecek böyle bir merkezin İzmir’de kurulmasının, hali hazırda teknik tekstil üretimi yapan ve bu alanda potansiyeli ve isteği olan firmalarımıza ciddi katkılar sağlamasını öngörüyoruz. Merkezin fizibilite etüdü kapsamında tekstil firmalarımızın katkısı ile yapılacak çalışmalar Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ve İşletme Bölümleri ile birlikte Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz tarafından yürütülecektir." dedi.

Toplantıda ayrıca, durum analizi çalışması ile teknik tekstil kapsamına giren ürünlerin uluslararası ticareti GTİP kodları bazında analiz edildiği ve mevcut eğilimlerin belirlendiği bilgisi verildi. Projenin bir sonraki aşamasını firmaların birebir ziyaret edileceği Teknik Tekstil Sektörü Değer Zinciri Analizi’nin oluşturduğu vurgulanırken, bu faaliyet kapsamında ayrıntılı analiz yöntemleriyle firmalara katma değer sağlayan tüm bileşenlerin detaylı analizinin yapılacağı paylaşıldı. Bu analiz çalışmasının çıktılarının değerlendirileceği ve olası müdahale alanlarına yönelik bir önceliklendirme yapılacağı, projenin son aşamasında ise önceliklendirilen alanlarda faaliyet göstermesi planlanan mükemmeliyet merkezinin kurulmasına yönelik bir fizibilite etüdü hazırlanacağı ve ayrıntılı bütçelendirme gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Editör: TE Bilisim