Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Darbe girişimine 81 ilden tepki yağdı. Bu çerçevede TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde ticaret ve sanayi odalarının temsilcileri bir araya geldi ve darbe girişimine karşı açıklama yaptı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, açıklamasında “Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil de darbelerin, askeri kalkışmaların karşısında olduklarını dile getirdi. Yeşil, “Diyarbakır olarak bundan sonra da ülkemize ve demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız. 81 il ve 79 milyon hepimiz kardeşiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hep korusun. “ dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin de şunları kaydetti:


“İlimiz bu hain saldırıya karşı gayet güzel cevabını vermiş, vatandaşımız göğsünü siper ederek bunlara karşı durmuştur. Antalya’da çok büyük bir olay yaşanmamıştır. Vatandaş ilk anda sokağa çıkarak gerekli tepkiyi vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) itibarını göz önünde bulundurarak tepki konmuştur. Biz buradayız, milli iradenin önüne geçecek hiçbir otoriteye geçit vermedik, bundan sonra da geçit vermeyeceğiz.“
Cihan

Editör: TE Bilisim