Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin ‘Küresel Ticari Bankacılık Araştırması’,ticari bankaların müşterilerini kaybetme riski ile karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

24 ülkeden 2 bini aşkın orta ölçekli şirketlerin yöneticisinin görüşlerinin alındığı araştırmaya göre firmaların yüzde 29’u, geçtiğimiz 24 ile 12 ay içerisinde birincil bankaları ile sorunlu iken, yüzde 57’si bankalarının sunduğu hizmetlerden memnun değil. Bu durumun müşterilerin güvenini ve bağlılığını zayıflattığı, firmalar için rakip bankalarla el ele verme ya da belli uygulamaları bankacılık dışı yapılara kaydırmak gibi seçenekleri akla getirdiği belirtiliyor. Orta ölçekli şirketlerin yüzde 34’ü araştırmaya gelecek dönem içerisinde birincil bankacılık hizmetlerini ayrı bankalara kaydırmayı planlarken, yüzde 38’i ise söz konusu bankacılık dışı faaliyetleri tartışıyor.

Araştırmaya göre ürün ve servis gamının genişliğinden ötürürü banka dışı finans kurumuna yönelim var. Türkiye’de bu kurumların varlıkları bankacılıktan süratli büyüyor.

Bankacılık dışı finansal kurumların Türkiye’de de yoğun olarak kullanıldığını belirten EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Finansal Hizmetler Sektör Lideri Selim Elhadef, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Türkiye’de finansal kiralama, faktöring ve finansman gibi üç ayrı faaliyet başlığını içeren ve çalışma koşulları BDDK'nın gözetiminde yürütülen toplam 121 kurum bulunuyor. Haziran 2013 ila Haziran 2014 döneminde aktifler bazında finansal kiralama yüzde 20,6 büyüme performansı sergilerken, faktöring şirketleri yüzde 17,1, finansman şirketleri ise yüzde 37,1 büyüdü. Banka dışı finans kurumları, 2013 itibari ile ekonomiye toplam 58 milyar liralık bir kredi sunarken, 2013’te yüzde 32,38 büyüdü. Bankacılık ise 26,38 oranında büyüdü. Ortaya çıkan tabloya bakıldığında sektörün ekonomik döngülere duyarlılığı bankacılık sektöründen daha fazla.” dedi.


Gelişmekte olan piyasalar, orta ölçekli şirketler mevcut bankalarını değiştirme konusunda gelişmiş piyasalara oranla daha iştahlı. EMEA piyasasında faaliyetlerini yürüten ticari bankacılık hizmetlerinden yararlanan müşterilerin yüzde 53’ü gelecek sene bankalarını değiştirme niyetinde, bu oran Amerika’da yüzde 42, Asya-Pasifik bölgesinde ise yüzde 29.
Fiyatlandırma, bankaları değiştirme konusunda en sık göz önünde bulundurulan neden olarak öne çıkıyor. Ancak bankalarını yakın bir zamanda değiştiren şirketler ürün yeterlilikleri, sermayeye erişim, bankanın itibarı ve coğrafi kapsama alanlarının da önemli bir etken olduğunu vurguluyor.

ONLİNE VE MOBİL BANKACILIKTA GÜVENLİK KAYGISI DEVAM EDİYOR

Araştırmaya göre online bankacılığı her hafta kullanan ticari bankacılık müşterilerinin oranı yüzde 80. Mobil ve online kanallar vasıtasıyla bankacılık işlemlerinin kullanılmamasının ardında en önemli neden güvenlik kaygısı. Katılımcıların yüzde 39’u online bankacılığın, yüzde 42’si ise mobil bankacılığın yeterince güvenli olmadığı kanısında. Diğer nedenler ise yavaşlık ve yetersiz uygulamalar olarak sunuluyor.

Editör: TE Bilisim