Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
 Türkiye'de on milyonlarca kişi Amerika'nın sanal olarak doları yükselttiğini Türkiye' ye düşmanlık yaptığına inanıyor oysa ki gerçek bu değil.

Türkiye'de yandaş medya dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde yalan ve yanlış bilgi veriyor.

Dolar yükselmiyor, Türk lirası değer kaybediyor çünkü liraya güven kalmadı, çünkü Türkiye'de faizler reel anlamda daha yüksek olması gerekirken faiz arttırımına gidilmiyor, çünkü Türkiye'de uydurulmuş bir enflasyon sepeti hesabıyla enflasyon rakamları yanıltıcı veriliyor, yine işsizlik rakamları da uydurulmuş hesap kalemleri ile düşük gösteriliyor.

En önemlisi dünya piyasaları artık merkez bankasının özerkliğine güvenmiyor. Dolayısıyla yatırımcılar Türk lirasından kaçıyor, düşük faizle ülkeye sıcak para girişi yapmak istemiyorlar.

Sadece dolara karşı değil, Türk lirası Rus rublesi, İsviçre frangı, Meksika pesosu, avustralya, Kuveyt, Suudi Arabistan hemen hemen tüm dünya paralarına karşı değer kaybediyor.

Çünkü özel sektörün 280 milyar dolar borcu var, 57 milyar dolar dış ticaret açığı var ve bu paraların ödenmesi gerekiyor. Ama para yok.

Ekonomide durgunluk ve piyasa fiyatlarındaki aşırı artış sonucu oluşacak ekonomik görünüm sonucu  ülkede son derece üzücü olayların yaşanacağını hatta doların 10 lira olduğunu göreceğiz.

Her konuda olduğu gibi bu konuyu da milli mesele haline getiren yöneticiler hayali düşmanlar yaratarak vatandaşı meşgul ediyor.

Maliye ve Hazine bakanı Berat Albayrak bugün yaptığı açıklamadan çıkan sonuç şu, daha fazla vergi alınacak, büyük firmalar kollanacak.

Vatandaş her zaman olduğu gibi sürünmeye devam...
BÖRÜ BUDUN SAYFASINDAN ALINTIDIR.

Editör: TE Bilisim