Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Yarım asır önce torna makinasıyla üretime başlayan NSK Group, otomotiv yan sanayiinde dünyanın sayılı markalarına rot ve süspansiyon üretimi yapıyor. Üretiminin yüzde 90’ını ihraç eden firma, 5 yıl içinde dünyanın ilk üç firması arasına girmeyi hedefliyor. Geçen yıl yüzde 20 büyüme ile 17 milyon dolar ihracat yapan şirket, bu yıl için 22 milyon dolar ihracat için çalışıyor.

NSK Group İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ömer Kazangil, Bursa'nın Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren NSK Group'un yeni tesisini basına tanıttı. Fabrika gezisi öncesi çalışmalarını anlatan Ömer Kazangil; ağır ticari araçlar, traktör, iş makinelerinin rot ve süspansiyon alanında 6 bin çeşit ürün ürettiklerini dile getirdi.

22 MİLYON DOLAR İHRACAT HEDEFİ

Yeni tesisin, geçtiğimiz Ağustos ayında üretime başladığını belirten Kazangil, 2 ayrı fabrikada üretimin sürdüğünü kaydetti. Yeni fabrikalarının, 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 28 bin metrekare alandan oluştuğunu anlatan Kazangil, şirketin ciro ve ihracatı konusunda şu bilgileri verdi: “Geçen yıl 36 milyon 350 bin TL konsolide net ciro gerçekleştirdik. 17 milyon 150 bin dolar ihracat yaptık. Bu yılı, yenilenme ve rekabet yılı ilan ettik. 45 milyon TL ciro hedefimiz var. Yüzde 30 üzerinde büyüme potansiyeline sahibiz. Ama profesyonel kadromuz ile yaptığımız çalışma sonucu yüzde 24 büyüme planlıyoruz. 22 milyon dolar da ihracat yapmayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde de Türkiye'nin en büyük dünyanın da ilk 3 içine girmeyi hedefliyoruz.”

Üretimin yüzde 90'ını ihracata, yüzde 10'unu ise iç piyasaya verdiklerini ifade eden Kazangil, ihracatın yüzde 40’ının ise Almanya’ya yapıldığını kaydetti.

“MERCEDES, DAF VE FORD İLE ÇALIŞACAĞIZ”

Bu yıl 11 uluslararası fuara katılacaklarını ifade eden Kazangil, şöyle devam etti: “Dövme fabrikamızda yeni bant ve yeni pres sistemini, rot fabrikasında da yeni makineleri devreye alıp, üretim kapasitemizi arttıracağız. Geçen yıl atılım yılı oldu. Yüzde 20 büyüme gerçekleştirdik ve yeni üretim tesislerimize geçtik. Yaptığımız girişimler sonucu Mercedes, DAF, Ford gibi fabrikalarla çalışma yapmak için girişimler içindeyiz. İspanya, Rusya, Şili gibi ülkelerde ana bayi açma konusunda çalışmalarımız sürüyor. Dövme fabrikamıza 1 milyon TL, rot fabrikamıza ise 500 bin TL ayıracağız. Etkin bir firma olmayı hedefliyoruz.”

“TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GELDİ”

Türkiye'nin, rot ve süspansiyon üretiminde Almanya’dan sonra en önemli üretim üssü haline geldiğini belirten Kazangil, ekonomik açıdan önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Hükümetin belirlediği 2023 hedefinin kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Kazangil, “Bizden önceki nesil 1 koyup, 1 aldı. Biz 1 koyduk, 2 aldık. Bizden sonraki nesil ise 1 koyup, 5 alacak. Bütün firmaların 2023 hedeflerine uygun hareket etmesi gerekiyor.” diye konuştu.




Editör: TE Bilisim