Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) trafik sigortası primlerinin düşmeye başladığını bildirdi. Birlikten yapılan açıklamada "Şirketler yeni yasal çerçeveyle oluşacak maliyetlerine göre primlerini yeniden belirlemeye başlamışlardır." denildi.

Meclis'te 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun bazı maddelerinde yapılan değişikliler 26 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmişti. Ancak o tarihten bugüne kadar trafik sigortası poliçelerinde bir düşüş yaşanmamıştı. Geçen yıla göre 2-3 kat artan yüksek sigorta fiyatlarından şikayetçi olan bir çok araç sahibi poliçelerde düşüş bekliyordu.

TSB Başkanı Ramazan Ülger, Mayıs ayının son haftası yapılan Sigorta Haftası etkinliklerinde Haziran ayında poliçe düşüşlerinin başlayacağı müjdesini vermişti. Birlik tarafından bugün yapılan açıklamada poliçelerin düşmeye başladığı belirtildi. Açıklama da şu ifadelere yer verildi:

"Değişikliklerin yürürlüğe girmesi sonrasında, sektör uygulamaları ile yargı kararlarının yasal düzenlemeler kapsamında aynı şekilde uygulanır hale gelmesi ve öngörülebilir bir ortamın oluşması sağlanmıştır. Şirketler de yeni yasal çerçeveyle oluşacak maliyetlerine göre primlerini yeniden belirlemeye başlamışlardır. Bu çerçevede aşağıdaki grafikten de görüleceği üzere öncelikle Mayıs ayından itibaren prim artış trendi durmuş ve Haziran ayından itibaren primler düşme trendine girmiştir."

Cihan

Editör: TE Bilisim