AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Tüketici hakeme heyetlerinin parasal sınırlarının artırılmasına ilişkin tebliğ yeniden yayımlandı. Başvuru sınırı, ilçelerde 2 bin 200 TL olurken, illerde bu rakam 3 bin 300 TL’ye çıkarıldı.

6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun 68. ve tüketici hakem heyetleri yönetmeliğinin 6. maddelerinde yer alan parasal sınırların arttırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin parasal sınırlar yeniden belirlendi. İlçe tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır 2 bin 200 TL olurken, büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınırı 2 bin 200 TL ile 3 bin 300 TL arası olarak belirlendi.

Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınırı 3 bin 300 TL’ye çıkarılırken, büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır 2 bin 200 TL ile 3 bin 300 TL arası olarak tespit edildi.

Editör: TE Bilisim