Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), 2013 yılında 80 ülkeye iş gezisi yapacak. Dernek, üyelerine pazarlama noktasında yardımcı olmak amacıyla da 12-15 Eylül 2013 arasında İstanbul’da TÜMEXPO Fuarı'nı düzenleyecek. TÜMSİAD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ceylan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basınla tanışma toplantısında, faaliyetleri ve 2013 hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

TÜMSİAD’ın takip eden değil, takip edilen işadamı kuşağı oluşturmak amacıyla 2005 yılında İstanbul’da kurulduğunu belirten Ceylan, 2006 yılı itibariyle bütün Türkiye’de şube çalışmaları başlatıldığını, ilkinin İzmir’de açıldığını söyledi. Şube olarak başkan ve başkan yardımcılarının yanısıra kurdukları komisyonlarla işadamlarına hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Ceylan, “İzmir’de 2006 yılında açıldığımızda, işadamlarının sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde daha aktif rol alması konusunda çalışmalar yaptık. Bu çerçevede üyelerimizi ziyaret ettik. İzmir şubesinde 310 üyemiz var. Son açılan Manisa ile beraber Türkiye genelinde 53 şubeye ulaştık. Yurtdışında Almanya, Hollanda, Belçika, Danimarka ve Avusturya şubelerindekilerle toplam 12 bin üyemiz var. Üyelerimizin çoğu KOBİ’lerden oluşuyor.” dedi. TÜMSİAD’ın 2010 ve 2012 yıllarında üst üste AB KOBİ Haftası’nda 37 ülke arasında en çok etkinlik düzenleyen sivil toplum kuruşu seçildiğini vurgulayan Mehmet Ceylan, şunları kaydetti: “Üyelerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını ölçmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede Suudi Arabistan, Makedonya, Mısır ve Yunanistan başta olmak üzere birçok ülkeye iş gezileri yaptık. En son İzmir şubesi olarak 35 işadamıyla Makedonya’ya gittik. 2013 yılında üyelerimizin yurtdışı tecrübelerinin artması için 80 ülkeyi ziyaret etmeyi düşünüyoruz. İhracat yapanların yanısıra ilk defa yurtdışına çıkacak ve ihracat yapabilecek arkadaşlarımız var. Onlara da bu konuda rehberlik yapmaya çalışacağız.”

Editör: TE Bilisim