Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Turizm sektörü temsilcileri, Başbakan Erdoğan’ın kamu kurumlarına ait dinlenme tesislerinin durumu ile ilgili yaptığı açıklamaya destek verdi. Turizmciler, kamu kuruluşlarına ait tesislerin satılmasını istiyor.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü ve Tur Andiamo Genel Müdürü Cem Polatoğlu, sayıları 400’ü aşkın ve 200 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip olan kamu kamplarının, ülke ekonomisine ve turizmimize kazandırılması için özelleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Turizmciler olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasını desteklediklerini ifade eden Polatoğlu, ‘’Cumhuriyet döneminde başlayan, sadece eski doğu bloğu ülkelerinde kalan ve Türkiye'nin en güzel tatil beldelerini kaplayan bu kamu kamplarında halen günlüğü 8-10 milyon TL karşılığı konaklama, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği veriliyor. Bu sistemi eski Sovyetler Birliği zamanında Rusya'dan aldık. 250 milyonluk Rusya'daki ‘dacha’ adı verilen kamu kamplarının sayısı Türkiye'dekilerden çok daha azdır. Ayrıca Rusya'daki ‘dacha’lar tatil köyü değil gerçekten sağlık kampları statüsündedir.” dedi.

KAMU KAMPLARININ ARSA BEDELİ 300 MİLYAR DOLAR
Yapılan kaba hesaplara göre Türkiye’deki bu tesislerin arsa değerlerinin 300 milyar doları geçtiğini vurgulayan Cem Polatoğlu, kamu kamplarının başta uluslararası otel zincirleri olmak üzere özel sektöre satılması gerektiğini kaydetti. Polatoğlu, “4-5 milyon kamu çalışanından ziyade üst düzey yöneticilerin faydalandığı bu tesislerin satışı ile tüm kamu çalışanlarına tatil paraları, her sene seyahat acentelerinde kullanılmak üzere ‘tatil çeki’ olarak verilebilir, devlete de üstüne milyarlarca dolar kalır. En önemlisi; 400 bin yatak kapasitesi de turizme açılır. Ucuz tatil hakkını buralarda kullanamayan işçi-memur kesiminin de tatil hakkından faydalandırılması istiyoruz. “ diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’nın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, kamu kurumlarının ’gayrimenkul israfı’ konusu üzerinde durduklarını, "Buralarda çok ciddi israf var. Neden? Senede 1-2 ay gidecekler, tatil yapacaklar, kamp yapacaklar. Ondan sonra ne olacak? Ondan sonra 10 ay buralar çıplak, çürümeye yüz tutacak. Neymiş kamu mensuplarının oralarda yazın tatillerini geçirmesine fırsat vermek. İlla devlet böyle bir şeyi yapacaksa, belli otellerle anlaşırsın, oralarda gider yazın o tatillerini yaparlar. İşin sevki idaresi budur, anlayış budur ama bu tür anlayışlar bize maalesef yerleşmedi." şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim