Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Türk mimarlar Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşler bu kez "yaratıcı şehir meydanı" projesi için kolları sıvadı.

Minnesota eyaletinin Minneapolis Kongre Merkezi meydanı için düzenlenen yarışmada Erdem Mimarlar Amerikan’nın büyük 15 dev mimarlık şirketi arasında yarışmanın ilk ayağını birinci bitirdi. Yarışmanın amacı Şehrin Kongre Merkezi'nin meydanı için yaratıcı fikirler üretmek. Erdem Mimarlar'ın projesi meydanda Amerika kıtasını ve Minnesota eyaletini vurgulayan dev bir dünya küresinden oluşuyor.

Kardeş mimarlar projeyi şöyle özetliyor: "Mevcut meydandan dar bir kılcal yaya yol geçiyordu. İnsanlar bu yol dışında başka alternatifleri yoktu. Böyle önemli bir kongre merkezi için iddialı bir tasarım gerektiğini düşündük. Minnesota eyaletini simgeleyen bir tasarım. Bunu vurgulamak için dairesel meydana yer küresini Amerika kıtasını gösterir şekilde yerleştirdik. Artık insanlar dar bir yaya yolundan değil, dev bir kıtadan geçecekler, kıtanın çimenlerine uzanacaklar, süs havuzu/okyanusta serinleyecekler. Kısaca kongre merkezinin meydanı şehrin yeni kentsel simgesi olacak."

İlk aşamayı birinci bitiren Erdem Mimarlar yarışmanın ikinci aşamasını bekliyor. Bu aşamada fikirlerini detay bazında geliştirecek olan iki kardeşin projesi onay alması durumunda bu yaz uygulamaya geçilecek.

Erdem Mimarlar'ın son iki yılda Riverton, Vancouver ve New York'taki ödüllerinden sonra San Francisco'daki ödül ile birlikte sadece Kuzey Amerika'da dört ödülleri bulunuyor.

Erdem kardeşlerin Türkiye ve dünya genelinde kırka yakın ödülü var.

Editör: TE Bilisim