Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, 4. Rus-Türk İş Forumu’na katılan işadamlarını makamında kabul etti.
Görüşmede Tataristan Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, Cumhurbaşkanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Radik Gimatdinov ve Tataristan Yatırım Kalkınma Ajanslığı Başkanı Linar Yakupov hazır bulundu.

Türkiye Ekonomi Bakanlığı'nın İhracat Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku'nun başkanlığındaki işadamlarını ağırlayan Minnihanov, Türkiye Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye otomotiv sanayi derneklerine, işadamlarının Tataristan ziyaretini organize ettiklerinden dolayı teşekkür etti.

Tataristan'da otomotiv yan sanayinin oluşturulmasının avantajlarına işaret eden Tatar Cumhurbaşkanı, bölgede dev otomobil sanayisinin faaliyet gösterdiğini söyledi. Minnihanov, "Rusya piyasası dinamik şekilde gelişiyor ve bu bağlamda Tataristan'ın sizlerin Rusya'daki bir alanınız olmasından yanayız. Tataristan yönetimi, Türk şirketleriyle olan işbirliğinin geliştirilmesine inanıyor. Bu çerçevede sizlerin ziyaretinizi önemli buluyor ve çok sayıda ortak projelerimizin olacağını umut ediyoruz. Bizler de bu projelere yardımcı olmaya hazırız." dedi.

4. Rus-Türk İş Forumu Tataristan'ın Naberejni Çelnı kentinde düzenlendi. Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada forumun otomotiv yan sanayi alanında uluslar arası işbirliğinin geliştirilmesini amaçladığı belirtildi.

Rusya'nın ünlü otomobil fabrikası KAMAZ ‘ın tesislerinde düzenlenen foruma katılan yaklaşık 80 Türk girişimci fabrikayı gezme imkanı buldu.

Editör: TE Bilisim