Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Türkmenistan'da inşaat alanında uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Belda İnşaat tarafından kurulan Uluslararası Ahalteke Atçılık Kompleksi hizmete açıldı. Birkaç gündür büyük coşkuyla kutlanan At Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açılış törenine, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov yanı sıra sözkonusu bayram için Aşkabat'a gelen Katar Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Joaan bin Hamad Al Thani ve çok sayıda ülkeden 400'e yakın misafir katıldı.

Türk işadamları, yabancı misyon şefleri ve Türkmen vatandaşlarının iştirak ettiği açılış töreni, folklor gösterisi ile başladı. Törende konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ahalteke atlarının hızlı bir şekilde kalkınan Türkmenistan'ın değerli sembolü olduğunu kaydetti. Berdimuhamedov, değer verdikleri ahalteke atları için düzenledikleri bayram etkinliklerine dünyanın birçok ülkesinden 400'e yakın misafirin davet edildiğini belirtti. Ahalteke atlarının dünyada tanıtılması için Uluslararası Ahalteke Atçılık Birliği'nin kurulduğunu ifade eden Berdimuhamedov, 31 ülkeden 100'ün üzerinde çeşitli kuruluşların bu birliğin üyesi olduğunu ifade etti.

Türkmen lider, bugün açılışını gerçekleştirdikleri atçılık kompleksinde 600 ahalteke atlarının yetişdirilmesi için modern teknoloji ile donatılan haraların bulunduğunu söyledi. Ayrıca, bu kompleksin yanı başında jokeyler ve seyisler için 57 tane konutun inşa edildiğini söyleyen Devlet Başkanı, at çiftliğinin yanında bir köy oluşturulduğunu, köyde ev dışında 160 kapasiteli kreş, 240 öğrenci kapasiteli okul, mağaza, spor merkezi ve diğer tesislerin bulunduğunu ifade etti.

Tören kapsamında Berdimuhamedov ve konuk heyet, at çiftliğini gezdi. At çiftliği ve köydeki imkanlar hakkında yetkililerden bilgi alan Berdimuhamedov daha sonra açılış alanından ayrıldı.
Türkmenistan'da At Bayramı etkinlikleri devam ediyor. Yarın, Uluslararası At Güzellik Yarışması düzenlenecek. Pazar günü ise at yarışları yapılacak.Cihan

Editör: TE Bilisim