Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye'nin stratejik şirketlerinin satılması ve el değiştirmesinin karşısında olduğunu söyledi. Bu tarz işletmelerin blok olarak satılmak yerine halka arz edilmesi gerektiğini söyleyen Ertem, başından beri yapmaları gereken modelin bu olduğunu söyledi.

TRT Haber yayınında konuşan Ertem, "Türk Telekom gibi değerlerimizi ne olursa olsun elden çıkaralım dedik, kötü bir zamanlama ile satılmıştı. Bu hataları tekrar etmemek gerek, çıkış yolu halka arzdır" dedi.


Cemil Ertem’in Türk Telekom açıklamasının ardından Türk Telekom CEO’su Paul Doany, 2017 yılında abone kazanımındaki yüksek performansın gelir ve FAVÖK açısından da yeni rekorlar getirdiğini belirtti. Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Türk Telekom, 2017’de gelirlerde yüzde 12.6, FAVÖK’te ise yüzde 18 artış kaydederek halka arzdan bu yana en yüksek büyüme oranlarına ulaştı. Telekom, güçlü büyüme ve faaliyet kârının artışının etkisi ile 2017 yılında 1.1 milyar TL net kâr elde etti” dedi.


Mali sonuçlarla ilgili değerlendirme yapan Paul Doany, Türk Telekom’un, 2017’de 3.2 milyar TL yatırım gerçekleştirdiğini belirterek, “Türk Telekom’un faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı, (FAVÖK) verimlilik programlarının istikrarlı bir şekilde uygulanması sayesinde yüzde 18 yıllık rekor büyüme ile 6.45 milyar TL oldu. FAVÖK marjı ise yıllık 1.6 puan artışla yüzde 35.6’ya ulaştı. Türk Telekom, güçlü büyüme ve faaliyet kârının artışının etkisi ile 2017 yılında 1.1 milyar TL net kâr elde etti” dedi.


MOBİL ABONE SAYISI 19.5 MİLYON


Doany, Türk Telekom’un bu kapsamda 2017 ortasında başlattığı ‘İnternet Bizden’ kampanyasının büyük ilgi gördüğünü ve 2017’de toplam internet abonesi sayısı 2008’den bu yana 1.1 milyonluk artış ile 9.7 milyona yükseldiğini, fiber internet abone bazında ise 2017’de 737 binlik büyümeyle toplam fiber internet abone sayısının 2.7 milyon olduğunu kaydetti. Doany, Türk Telekom’un faturalı mobil abone sayısında önemli artışların kaydedildiği 2017’de mobilde bir milyon yeni abone kazanımıyla toplam mobil abone sayısının 19.6 milyona ulaştığını belirtti.

(Kaynak: ODA TV)

Editör: TE Bilisim