Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Turkcell'in 2016 yılı ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Şirket, 2016’nın ilk üç ayında, tarihinin en yüksek 1. çeyrek geliri ve FAVÖK’üne imza attı. 3 milyar 225 milyon TL’yi aşan Grup gelirinin önemli kısmını Turkcell Türkiye’nin performansı sayesinde elde etti. İlk çeyrekte yüzde 10 ile çift haneli büyüyerek 2 milyar 928 milyon lira gelir kaydeden Turkcell Türkiye’nin başarısında yıllık bazda yüzde 31,1 artarak 1 milyar 229 milyon TL’ye ulaşan data ve servis gelirlerinin katkısı etkili oldu. Data gelirleri yüzde 26,4 büyüme ile 1 milyar lirayı aşarken, servis ve çözüm gelirleri temelde Turkcell TV+, fizy ve diğer mobil servislerindeki artan kullanıma bağlı olarak yüzde 57,2 yükselerek 226 milyon TL’ye ulaştı.

Şirketin Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 4.5G öncesi son çeyrekte özellikle data tarafından gelen başarının kendilerini daha da umutlandırdığını söyledi. Terzioğlu, “Bu başarı, dünyanın en güçlülerinden biri olan 4.5G şebekemizin de desteğiyle çok daha ileri taşınacak.” dedi. Turkcell Türkiye’nin gelirlerinin yüzde 42’sini oluşturan data ve servis gelirlerinin artışında Turkcell TV+, fizy ve diğer mobil servislerdeki artışın etkili olduğunu belirten Kaan Terzioğlu, “Küçük ekran üzerine kurduğumuz oyun planının hedeflediğimiz şekilde işlediğini görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Turkcell olarak 4.5G şebekesini kısa sürede 81 ilde yüzde 70’in üzerinde nüfusu kapsayan bir şekilde hazır hale getirdiklerini aktaran Terzioğlu, "Bugün itibarıyla 4.5G abone sayımız 5 milyona ulaşırken, 4.5G şebekemiz üzerinden taşınan data trafiği çok kısa zamanda yüzde 22’ye çıktı." dedi. 2016 için konulan büyüme hedeflerini de teyit eden Terzioğlu, şunları söyledi:

“2016 yılı birinci çeyreğinin beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşmesiyle açıkladığımız Turkcell Türkiye ve Grup gelir büyümesi hedefimizi yüzde 8 –10 aralığında yineliyoruz. Grup FAVÖK kar marjımızı da yüzde 31–33 aralığında hedefliyoruz. Yıla rekorlarla güçlü bir başlangıç yapmamıza katkı sağlayan tüm takım arkadaşlarımı ve paydaşlarımızı tebrik eder, bu süreçte desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu’muza teşekkür ederim. Bu başarı hikâyemizde daima bizimle birlikte olan müşterilerimize de bir kez daha şükranlarımı sunarım.”
Cihan

Editör: TE Bilisim