Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Resul Lekesiz, Türkiye’nin 2013’te ihracata ve iç talebe dayalı büyüyeceğini söyledi.

MÜSİAD Antalya Şubesi’nin yeni yönetimi için basınla tanışma toplantısı düzenlendi. Latanya Otel’deki toplantıya MÜSİAD Antalya Şubesi’nin 4 Ocak 2013’te yapılan genel kurulunda göreve seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Şube Başkanı Resul Lekesiz, MÜSİAD’ın kuruluşundan bu yana geçirdiği evreler hakkında bilgi verdi. Lekesiz, 5 Mayıs 1990’da İstanbul’da kurulan MÜSİAD’ın bugün 35 şube ve 14 temsilciliği bulunduğunu, aralarından Washington, Brüksel, Cidde, Pekin, Mokova ve Addis Ababa ofislerinin bulunduğu 49 ülkede 129 irtibat noktasına sahip olduğunu söyledi. MÜSİAD’ın 6 bin 500 üyesi bulunduğu bilgisini paylaşan Lekesiz, Gayri Safi Milli Hâsıla’nın yüzde 15’ni karşıladıklarını, ihracata 17 milyar dolarlık katkı sağladıklarını ve 1 milyon 200 bin kişiye istihdam imkânı sunduklarını ifade etti. Yıllık ortalama 5 milyar dolara yakın yatırım yapan 15 binden fazla işletmeyi temsil eden MÜİSAD’ın Antalya’da 122 üyesi bulunduğu bilgisini paylaşan Lekesiz, bu sayıyı kademeli olarak artırmaya planladıklarını ancak önceliklerinin nitelik yerine nicelik olacağını söyledi.

        Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Resul Lekesiz, Türkiye’nin 2012’de ihracata dayalı büyüdüğünü söyledi. Cari açığı kapamaya yönelik önlemlerin iç talebi daralttığını anlatan Lekesiz, “Türkiye, 2013’te hem ihracata hem iç talebe dayalı bir büyüme sergileyecek.” dedi.

Editör: TE Bilisim