Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BBDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın kuruluşuna onay verdi.

27 Şubat 2019 (bugün) Resmi Gazete'de yer alan kararda şöyle denildi;

"Kurulun 26.02.2019 tarihli toplantısında, 26.02.2019 tarih ve 43890421-101.01.01-E.3768 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.

5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10 uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7 nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir."

Türkiye'de katılım bankası olarak hayata geçecek olan Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin yakın zamanda şubeleşmeye başlaması bekleniyor.

Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’

ATATÜRK'ÜN TALİMATIYLA KURULMUŞTU

Atatürk'ün talimatları doğrultusunda 1926 yılında Emlak ve Eytam Bankası adıyla kurulan Emlak Bankası'nın bankacılık hayatı 2001 yılında sona ermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 17 Ağustos 2018'de yaptığı açıklamada, 3 Temmuz 2001 tarihinde bankacılık yapma yetkisi sona erdirilen ve tasfiye kapsamına alınan Emlak Bankasını yeniden ekonomiye kazandırmak için çalışma yürütüldüğünü söylemişti.

Merkezi İstanbul'da olacak bankanın yeni unvanı "Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi" kısa adıyla "Emlak Bank" olarak belirlenirken, bankanın genel müdürlüğüne Deniz Aksu atanmıştı.

Türkiye'de halihazırda beş katılım bankası faaliyet gösterirken, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile bu sayı altıya çıkacak.

Emlak Bank, faaliyette bulunduğu dönemde konut projeleri ile adından söz ettirirken, ayrıca dış ticaret ve denizcilik sektörlerinde de uzmanlaşmıştı.

KAYNAK: AA

Editör: TE Bilisim