Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Beşinci yılında aldığı talep ve istekler doğrultusunda hareket eden Anadolujet, aile şirketlerine ve KOBİ’lere yönelik Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın ilkini Gaziantep’te gerçekleştirdi. Programda, Anadolu girişimcisine, sanayicisine, kurumsallaşma ve markalaşmanın yolları aktarıldı.

        Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıl dönümünde dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer almak isteyen Türkiye’ye destek olmak isteyen Anadolujet, 30 ilde ortalama 10 bin girişimci ve sanayiciye seminerler vererek aile şirketlerine ve KOBİ’lere seslenecek. 2012 yılında ihracatta Türkiye 6’ıncısı olan Gaziantep projenin ilk ayağı oldu. Şehitkamil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde söz alan THY Genel Müdürü ve Ticari Yardımcısı Söner Akkurt, yolcu sayılarını 2013 yılında 49 milyona, cirolarını da 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. 7 milyon Anadolu insanını taşımayı hedeflediklerini belirten Söner Akkurt, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Gaziantep’e günde iki uçuş tasarladıkları bilgisini verdi. Akkurt, “Anadolu aile şirketlerini ve KOBİ’leri 2023 vizyonuna hazırlamak istiyoruz. İhracatta yakaladığı başarıdan dolayı Türkiye Uçuyor Buluşmaları Projesi’ni Gaziantep’ten başlatmak istedik. Bizim hedefimiz 2023 hedeflerine azda olsa katkı sağlamak istiyoruz. Sorunları belirleyip çözüm platformları oluşturmak istiyoruz.” dedi.

        Açılış konuşmasının ardından THY Bölgesel Uçuşlar Başkan Vekili İbrahim Doğan’ın moderatörlüğünde 'Türkiye Nasıl Uçar' konulu bir panel gerçekleştirildi. Panelde Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, PwC Türkiye Aile Şirketi Hizmetleri Direktörü Mehmet Karakurt, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkez Müdürü Gökhan Doğan ve Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu yer aldı.
Panelin ardından iletişim uzmanı ve yönetim danışmanı Dr. Şaban Kızıldağ, 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Markalaşma' konulu seminer verdi.

        Bu sene beşinci yılını kutlayan Anadolujet, Türkiye Uçuyor Buluşmaları kapsamında iş yönetimi, kurumsallaşma, markalaşma ve ekonomi alanında üstün performans gösteren kurumlara ve iş dünyası temsilcilerine ödüller verdi.

Editör: TE Bilisim