Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da her yıl düzenlenen ve Çin'den Brezilya'ya; Tayvan'dan İrlanda'ya kadar büyük küçük birçok devletin ve acentenin katıldığı turizm fuarında Türkiye ilgi odağı oldu. Fuarın ana kapısına yakın ve iki yüz metrekarelik bir alanda açılan Türkiye standı yoğun ilgi gördü.

Viyana 2013 Turizm Fuarı'nda çeşitli flamalarla görünür hale gelen Türkiye hem profesyoneller, hem de genel tüketiciler tarafından ilgiyle incelendi.

Viyana'daki turizm fuarında bu yıl ana tema Aydın oldu. Aydın'ın tarihi, turistik ve tabii güzelliklerinin nazara verildiği fuarın açılışında Aydın Valisi Kerem Al da hazır bulundu.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka da konuklarla birebir ilgilenerek Aydın'ı tanıttı. Aydın'a ait Aydın Arkeoleji Müzesi, Apollon, Milet, Priene, Magnesia, Tralles, Nysa, Alında, Alabanda, Aphrodisias ve diğer ören yerleri, halk kültürüne dayalı ürünler; deniz, kum, güneş turizmine yönelik olarak Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı Milli Park, Didim Altınkum sahilleri ve Akbük sahilleri gibi güzelliklerin öne çıkarıldığı Türkiye standında ülkenin turistik güzelliklerine dair kırk fotoğraf kullanıldı.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Avusturya ve çevresini çok önemsediklerini ifade ederek, "Ülkemize çok ilgi gösteren bir yerdir burası. Aynı zamanda Çek Cumhuriyeti, Slovakya gibi çevre ülkelerine bakan yanıyla merkez bir şehirdir. Arkadaşlarımız, sektörün içindeki yatırımcılar kendi ürünlerini, hizmetlerini burada başarıyla tanıtıyorlar. Hep birlikte Türkiye markasının daha da büyümesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

Viyana'daki Turizm Müşaviri Nejat Doğan ise "Ziyaretçilerimize Türk mutfağından tatlar; müziğimizden, folklorumuzdan canlı örnekler sunuyoruz." dedi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi 500 bin civarında Avusturyalı turistin ziyaret ettiğini ifade eden Doğan, buradaki en büyük rakiplerinin Hırvatistan, İtalya, Yunanistan gibi ülkeler olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim