Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde 6,5 milyon konutun deprem riski altında olduğunu açıkladı.

Yıldız, Kayseri’nin Talas ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkım törenine katıldı. Talas ilçesinde ilk defa gerçekleştirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' dahilinde 75 daireli 5 apartmanın yıkımı için tören düzenlendi. Törende konuşan Bakan Taner Yıldız, kentsel dönüşümle birlikte hayırlı bir işin başlangıcı yapıldığını anlatarak, iyi bir hizmet adına çalışma yaptıklarını belirtti. Yıldız, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm anlamında önemli işler genişleyerek devam ediyor. Kayseri bizim göz bebeğimiz, çok önem verdiğimiz şehirlerden biridir. Buna benzer 50 bin tane konut şu anda bu tarzda yıkılıyor ve yenileri yapıldıktan sonra kat maliklerine veriliyor. Bugün başlayan proje ile Türkiye çok ciddi bir dönüşüm içerisindedir. Halka hizmetin Hakk'a hizmetten geçtiğini bildiğimiz için bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Eski zamanlarda çarpık kentleşmeler sonucu sıkıntılı dönemler yaşadık. Büyüyen bir Türkiye'nin gelişmeyen bir konutu olmaz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı bu projeden dolayı tebrik ediyorum.”

Bakan Yıldız, ülke genelinde 6,5 milyon dairenin bulunduğunu dile getirerek, kentsel dönüşümle yenilenecek bu konutların insanların refahını da artıracağını söyledi. Konuşmaların ardından, deprem riski taşıyan apartmanların yıkımı başladı. Binalar kepçe ve dozerlerle yıkıldı.

Editör: TE Bilisim