Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Müdür Vekili Mürsel Akkuş, Türkiye’de günde 6 milyon adet ekmeğin çöpe atıldığını söyledi. Türkiye’de, günde 101 milyon adet ekmek üretildiğini belirten Akkuş, bunun 95 milyonunun tüketildiğini, 6 milyon adedinin ise çöpe atıldığına dikkat çekti.

Artvin Vali Yardımcısı Bahadır Güneş’i makamında ziyaret eden TMO Trabzon Şube Müdür Vekili Mürsel Akkuş, TMO Genel Müdürlüğü'nün 75. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında başlatılan 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na destek istedi. Akkuş, “Türkiye’de 1 yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar lira. Bu parayla 80 adet hastane ve 500 adet okul inşa edilebilir. Kampanyanın amacına ulaşabilmesi için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin www.ekmekisrafetme.com adresinden kampanya hakkında daha detaylı bilgilere ulaşılabilir.” dedi.

Kampanya hakkında Vali Yardımcısı Güneş’e bilgi veren Akkuş, kurumlarının üretici ve tüketiciyi korumak amacıyla hububat piyasaları için düzenleyici tedbirler almaya devam ettiğini belirtti. Kampanyanın ana hedefinin, ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarındaki israf konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve ekmek israfının önlenmesine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Akkuş, şöyle devam etti: “Toprak Mahsulleri Ofisi, ekmek israfı ve israf üzerinde etkili olan faktörler hususunda bilimsel tabanlı bir araştırma yaptırmış ve sonuçları içeren rapor bir kitap haline getirildi. Mart 2012’de tamamlanan araştırmanın ihtiva ettiği sonuçların bilim adamları tarafından değerlendirilmesi neticesinde, ekmekteki israfın boyutları ortaya çıktı. Giderek artma eğiliminde olan israfın önlenmesi için toplumun tüm kademesinin benimseyeceği, iştirak edeceği ve destekleyeceği bir kampanya başlatılması düşünüldü. Türkiye genelinde, ekmek tüketimiyle ilgili tüm kesimlerin tutum ve görüşleri, ekmek israfı araştırması kapsamına alınarak konu bütün açılardan incelendi. TMO olarak araştırma yapılırken tüm Türkiye'yi temsil edecek şekilde ülkemizin dört bir yanından fırınlar, personel yemekhaneleri, öğrenci yemekhaneleri, lokantalar, otel yetkilileri, kurumlarda yemek yiyen kişiler, haneler ve aile bireyleriyle görüşmeler ve anketler yapılarak, ekmek tüketimi hakkında bilgiler toplandı.’’

Vali Yardımcısı Bahadır Güneş de kampanyaya Artvin Valiliği olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.


Editör: TE Bilisim