AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Türkiye’deki kamyon sayısının Avrupa'daki 10 ülkenin toplam kamyon sayısından fazla olduğunu söyledi. Türkiye'de 700 bin kamyon bulunduğunu ifade eden TŞOF Başkanı Apaydın, yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 90'ının halen karayoluyla yapıldığına da dikkati çekti

Trafik kazalarındaki artışa ilişkin açıklama yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, kazaların yüzde 90’ının sürücü hatalarından kaynaklandığını belirtti. Bu oranla sürücü faktörünün kazalarda birinci etken haline geldiğini ifade eden Başkan Apaydın, duble yol ve otoyol sayısının artmasına, mühendislik hizmetlerinin gelişmesine rağmen kazaların azalmadığına dikkat çekti.

Trafik kazalarını asgariye düşürmek için bir dizi çalışma yaptıklarını dile getiren Apaydın, “Trafik kazalarında en önde gelen etkenlere baktığımızda sürücü hatası çıkıyor. Sürücü hataları araç kullanımında yüzde 90’lara varıyor. O zaman insan unsurunu eğitmekten başka çare kalmıyor. Bunu da Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile birlikte yapmaya çalışıyoruz. 4925 Sayılı Yasa yürürlüğe girdikten sonra, yönetmeliği hazırlanıp uygulamaya başlandıktan sonra birçok sıkıntıyı da peşinden getirdi. Ulaştırma Bakanlığı bu yasayı düzenlediği zaman taşımacılık sektöründe çok boş bir alan vardı. Yaptıkları yasa hiçbir zaman bizim uygulama ve çalışma alanımıza uymadı. Bu nedenle uygulamaya konulduğu 2004 yılından bu yana devamlı yönetmeliklerle yasaya yön veriliyor. Ne kadar yönetmelik değiştiğini hatırlamıyorum ama herhalde 15’e yakın yönetmelik değişti. Halende eksiklikleri var.” diye konuştu.

“TARLASINI SATAN KAMYON ALDI”

Yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 90’ının karayolu ile yapıldığına dikkat çeken Apaydın, “Çok doğaldır ki bu sıkıntılar olacak. Tarlasını satan kamyon aldı, evini ipotek eden otobüs aldı, hanımının bileziklerini ve gayrimenkullerini satan taksi aldı. Biz bu taşımacılık alanına girerken bilinçsiz ve bilgisizce girdik. Bugün Türkiye’de 700 bin civarında kamyon var. Oysaki Avrupa’nın 10 ülkesinde bu kadar ağır vasıta yok. Kamyon sayımız 10 ülkenin kamyonundan daha fazla. Dolayısıyla sıkıntılarımız çok büyük.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim